Kadeti se u Rovinju spremaju za kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Objavljeno: Ponedjeljak, 29 Prosinac 2014 23:30 Autor:

Hrvatska muška kadetska reprezentacija u Rovinju se sprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Pod vodstvom izbornika Zvonimira Bogdanovića i trenera Marina Raića trenira 14 igrača. Kvalifikacije za EP igraju se u Rovinju, a protivnici Hrvatske biti će Španjolska, Litva i Italija. 

Kadeti su s priprema započeli 27. prosinca u Rovinju. Turnir kvalifikacija započinje 9. siječnja iduće godine. Na Europsko prvenstvo koje će se u travnju 2015. igrati u Turskoj će pobjednik turnira u Rovinju. U istom terminu igra se još sedam skupina, osim pobjednika svake skupine, europsku smotru izboriti će i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. 

- Pošto nema puno turnira za kadetski uzrast, nemamo nikakvu informaciju o reprezentacijama naših protivnika, a tako ni oni o nama, i možda je to šansa da iznenadimo i napravimo neki pozitivan rezultat. U Rovinju se igra i to nam je još veći motiv da pokušamo iznenaditi ostale. U ožujku smo bili na turniru u Italiji gdje nam je gospodin Travica omogućio sudjelovanje u Modeni na kvalitetnom turniru, tu sam tek prvi put okupio dečke. Sada imamo 10-tak dana priprema u Rovinju da se što bolje pripremimo - rekao nam je uoči početka priprema izbornik kadetske reprezentacije Zvonimir Bogdanović. 

Na raspolaganju Bogdanović ima 14 igrača, redom su to: Marin Tomić, Marko Ilić, Petar Đirlić, Filip Jakšić, Tino Hanžić, Bruno Gojak, Karlo Gojak, Bernard Bakonji, Tin Tomić, Joško Melvan, Jere Cogelja, Mislav Lučić, Dominik Brčić i Domagoj Matošević. Pomoćnik izbornika je Marin Raić. U Rovinju se trenira dva puta dnevno, a uvjeti su idealni. 

- Planirane su i dvije prijateljske utakmice. Prva 5. siječnja protiv kombinirane ekipe Centuriona iz Pule s nekim igračima Rovinja. Potom još jedna protiv veteranske ekipe Istre. Ta utakmica biti će odigrana 7. siječnja. Na raspolaganju nam je odlična dvorana za treninge svakim danom od 8:30 do 12:30 i od 17:00 do 21:00 s tim da se bez problema može ostati i dulje u njoj. 50 lopti za treniranje, sva popratna oprema koja nam treba, naravno najbitnije, dečki koji žele napraviti rezultat unatoč jako teškoj skupini. Hotel je odličan blizu dvorane, sve je za idealno. Na dečkima je da se bore lavovski pa da probamo napraviti iskorak i muškoj odbojci u Hrvatskoj. Sve u svemu još malo tehničke podrške da znamo nešto o protivnicima ne bi škodilo, ali ako smo zaslužili na Euro moramo biti dovoljno dobri da prođemo i bez toga - poručio je iz Rovinja trener kadetske muške reprezentacije Marin Raić. 

Autor: M.Gojak