Kadetkinje slavile u Rovinju, za kadete prejaki vršnjaci iz Italije

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Siječanj 2015 11:57 Autor:
Rovinjska dvorana Gimnasium još uvijek je nabijena emocijama koje su izazvale hrvatske kadetkinje pobijedivši u posljednjoj utakmici Kvalifikacijskog turnira za plasman na Europsko prvenstvo Poljsku 3:1 (18:25, 25:23, 25:20, 25:16).

Izgubile su prvi set, gubile su i u drugom 20:10, a onda su odlučile sve preokrenuti. Proradio je servis, Ema Strunjak servirala je as, dva puta sa servis linije bila je neobranjiva i Barbara Maretić što je uz iznimno raspoloženu Leu Cvetnić i ostatak ekipe rezultiralo osvajanjem drugog seta. Treći je osvojen uz bučno bodrenje s tribina...
Izabranice Zine Urlić i njezinih pomoćnika Dragana Salapure i Samuela Benussia nadigrale su u potpunosti Poljakinje koje nisu nalazile odgovor na napade sa hrvatke strane mreže. Iako bez izgleda za plasman na Europsko prvenstvo hrvatske kadetkinje borile su se za svaki poen, a emocije su eskalirale suzama nakon izborene pobjede.
- Izgubile smo protiv Finske jučer jer smo jednostavno izgorjele od želje za pobjedom. Danas smo odlučile igrati za sebe i to se pokazalo odličnim receptom - izjavila je najbolja igračica utakmice Lea Cvetnić.
Izbornica Urlić također nije skrivala zadovoljstvo:
- Moram zahvaliti svim djevojkama, ovo je njihova pobjeda. Naravno, svoj dio u ovoj pobjedi ima i moj stručni stožer kao i naš savez koji je vjerovao u ovu generaciju i omogućio nam da pokažemo što možemo.

Kadeti su pak u posljednjoj utakmici izgubili od jake ekipe Italije 3:0 (25:20, 25:11,25:14). Razloge poraza objasnio je Petar Đirlić:
- Ekipa Italije već dugo radi zajedno, dugo su na okupu te su tehnički i fizički jači od nas. Nismo imali sreću ni sa ždrijebom, dobili smo tešku skupinu. Italija i Španjolska još su uvijek previše jake za nas.
S obzirom da je u prvoj utakmici Šapnjolska pobijedila Litvu 3:0 (25:22, 25:12, 25:17) kartu za Europsko prvenstvo kadeta osvojili su u Rovinju reprezentativci Italije.

HOU