Kako je Vodnjan školovao Agrotehniku

Objavljeno: Ponedjeljak, 10 Veljača 2014 17:44 Autor:

U Vodnjanu su doslovce na školovanju bile Nika Pavičić, Ana Rack, Karla Jelinić, Sara Kolak i Katarina Mihaljević. No, poraz je ipak bio iznenađenje jer je domaćin najavio istupanje iz lige i do sada je bez pobjede u dosadašnjem tijeku prvenstvu.

Počelo je natjecanje u drugom dijelu 1b hrvatske odbojkaške lige. OK Agrotehnika sa svojom, ovoga puta kombiniranom ekipom započela je nastupom u Vodnjanu i izgubila rezultatom 3:0. U Vodnjanu su svoje prvoligaške debije u postavi imale Karla Jelinić, Katarina Mihaljević, Nika Pavičić i Ana Rack. Po prvi puta nakon teške povrede i operacije križnih ligamenata igrala je i Ivana Unukić.
- Pošto nema šanse da ispadnemo, a i da uđemo u viši rang odlučili smo na što je moguće više utakmica isprobati naše mlađe igračice. Ovoga puta radilo se o ovih četiri, a u narednima ćemo šansu dati i još dvijema licencimarma „klinkama“ Barbari Kamenar i Aureli Štebih. No, da ne bude zabune. Nećemo igrati protiv svih u ligi s mladim snagama. Antonija Šeremet, Doris Mršić, Tajana Pavičić i Marina Lerinc su i dalje naša udarna snaga i s njima se igra protiv najjačih. Antonija je trebala igrati i ovu utakmicu ali ju nismo vodili zbog viroze koju je imala cijeli tjedan, a iz istoga razloga na put u zadnji čas nije išla ni Ivona Mršić. Nismo očekivali ipak da ćemo izgubiti, pogotovo s maksimalnih 3:0. No, ipak je domaćin bio jači od nas. No, dobili smo i iznenađujuće dobro rješenje na poziciji primaća. Ivana Unukić to nikada u životu nije igrala a prema prikazanoj igri možemo slobodno već od idućeg kola računati na nju na toj poziciji. Nika Pavičić i Ana Rack su pokazali da u narednom razdoblju možemo još kako računati na nju. A drago mi je da sam uspio dati jednu cijelu utakmicu tehničarki Katarini Mihaljević koja je do sada igrala svaku utakmicu kao srednjak što ipak za nju nije prirodno, rekao je trener Rukovanjski.
No, valja podsjetiti da se sigurno u igri osjeti i ne igranje visoke Ane Trstenjak. Naš sugovornik je podsjetio da Ana ovaj semestar pohađa na ljubljanskom medicinskom fakultetu i da obzirom da je rezultat ostvaren u jesenskom dijelu prvenstva njezino ne igranje neće poremetiti planove povratnika u 1b ligaško društvo.
- Ana se vraća već u svibnju i na jesen sa svima nama ide u novu ambicioznu sezonu na dijagonali Valentini Liović. Ovo vrijeme ćemo iskoristiti da na tim pozicijima obučimo Karlu Jelinić, Aurelu Štebih i Barbaru Kamenar. Kamenar smo ovaj vikend isprobavali na toj poziciji i nastupom na dvojnu licencu u ekipi OK Linga, za koju igraju i Sara Kolak i Ana Rack. Ivona Mršić također zbog bolesti nije putovala, ali bi nju najradije gledao na poziciji korektora, a ne srednjaka kojeg je igrala do sada. Sara je naš budući tehničar i u Vodnjanu smo ju za sada koristili samo na servisu. No, vremena za ove naše djevojčice imamo mnogo, kaže trener OK Agrotehnike.
U Vodnjanu su igrale Nika i Ana Pavičić, Sara Kolak, Ana Rack, Karla Jelinić, Valentina Liović, Ivana Unukić, Marina Lerinc, Katarina Mihaljević i Marija Ivanković.

Autor: A.SAUER