×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 150

Kamničanke do prve finalne pobjede nad Mariborčankama

Objavljeno: Srijeda, 17 Travanj 2013 13:18 Autor:
Dvije najbolje ženske odbojkaške ekipe u Sloveniji  Nova KBM Branik i Calcit Volleyball zadnjih godina, započele su borbu za naslov državnih prvakinja...

Dvije najbolje ženske odbojkaške ekipe u Sloveniji  Nova KBM Branik i Calcit Volleyball zadnjih godina, započele su borbu za naslov državnih prvakinja. Naslov brani ekipa Nova KBM Branik, koja lovi svoju 12. svjezdicu.

U prvoj utakmici odigranoj u Kamniku domaće su odbojkašice pobjedile rezultatom 3 - 1.(23, -16, 18, 19).

Kamničanke su u dvoboj sa Mariborčankama koje su ove godine triput pobjedile, kao i u finalu kupa Slovenije, započele su u svojoj standardnoj postavi, Tea Lenarčič, Petra Kramolc, Ana Starčević, Maja Guštin, Jelena Strel Kosmač, Tjaša Turnšek i libero Urša Podlesnik. U očekivanoj postavi je utakmicu započela i ekipa Nove KBM Branik. Trener Bruno Najdič u vatru je poslao Saru Najdič, Dianu Andreyko, Višnju Đurđević, Marinu Kaučič, Saru Hutinski i Izu Mlakar te libera Stefanu Perković. Sa manje nervoze u utakmicu ušle su Mariborčanke ali su u neuzvjesnoj borbi ipak set okončale u svoju korist domaće odbojkašice rezultatom 25:23.

U drugom setu bolja igra Mariborčanki pogotovo Sare Hutinski donosi set u svoju korist, iako je trener domaćih Oleg Gorbachov pokušavao sa promjenama nije uspio. Set odlazi na stranu Mariborčanki 16:25.

Na zadovoljstvo domaćih navijača u trećem setu Kamničanke su zaboravile na slabu igru iz drugog seta te su na prvi odmor krenule sa rezultatom 8:6. Odličnom igrom Jelene Strel Kosmač i završnim poenom Ane Strčević za 25:18 domaće su odbojkašice odahnule. Nažalost Mariborčanke su zbog ozljede ostale bez Višnje Đurčević koja je upitna za nastavak finalnih utakmica.

Četvrti set započeoi nervoznom igrom te pogreškama servisa sa obje strane.Do kraja seta Kamničanke su prikazale bolju igru te osvojile set rezultatom 25:19

Druga finalna utakmica na rasporedu  je u četvrtak 18.travnja sa početkom u 17,00 u Mariborskoj dvorani Lukna.