Kampanja 'Zajedno za Hrvatsku bez mina'

Objavljeno: Petak, 04 Travanj 2014 15:37 Autor:
Veterani nogometne reprezentacije i odbojkaši s invaliditetom odigrali utakmice za Hrvatsku bez mina. Davor Šuker u ime HNS uručio ček od 100.000 kuna za razminiranje Kotar šume.

Danas poslijepodne u Petrinji, uoči Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, uz sportski program sjedeće odbojke i malog nogometa, Hrvatski nogometni savez u suradnji s Privrednom bankom Zagreb donirao je 100.000 kuna Hrvatskom  centru za razminiranje, za namjensko uklanjanje ubojitih ratnih ostataka u Kotar šumi nadomak grada Petrinje.

Donatorski ček je predsjednik HNS Davor Šuker uručio Đurđi Adlešič, upraviteljici Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatska bez mina.

Ova naša pomoć samo je kap u moru za trajno rješavanja velikog zla Hrvatske. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu na problem Hrvatske ukazat ćemo nogometnim savezima Brazila, Kameruna i Meksika i zamoliti ih za materijalnu pomoć. Želimo što brže našu lijepu Hrvatsku bez mina- kazao je Davor Šuker.

S brojem 9. predvodio je reprezentaciju veterana HNS u nadmetanju s bivšim igračima prvoligaša MNK Petrinjčica. Izbornik gostiju bio je Petrinjac Zorislav Srebrić, trener Nenad Gračanin, a njihovi igrači Marijan Mrmić, Samir Toplak, Mario Cvitanović, Robert Kovač, Marijan Ivančić, Boris Živković, Kruno Jurčić, Igor Cvitanović, Danijel Šarić, Elvis Brajković i Nino Bule. Domaće malonogometaše selektirao je, također rođeni Petrinjac, Marijan Vlak, a igrali su Jurica Josić, Tomislav Papeš, Mato Pavleković, Josip Šeperac, Srećko Telar,  Davor Kunert, Vlado Sučec, Zoran Raič, Nenad Boršić, Saša Ružić, Stipe Rimac, Damir Gršić i Nedjeljko Kosić.

Na rukometnom igralištu prvi puta u Petrinji Klub sjedeće odbojke Sisak i Invalidski odbojkaški klub Zagreb odigrali su revijalnu utakmicu ovog sporta.

O KAMPANJI:

Kampanju “ Zajedno za Hrvatsku bez mina“ pokrenuo je Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ 2012. godine u suradnji sa Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, HCR-om i Zakladom Hrvatska bez mina, a ima za cilj ukazati na probleme miniranog i minski sumnjivih prostora te na posljedice od zaostalih mina.

Kampanja će se provoditi do kraja kolovoza u više gradova diljem Hrvatske. Sljedeća akcija je 28. svibnja u Zagrebu na Trgu bana Jelačića s početkom u 18,00 sati.

Plan za 2014. g.:

- 28.05.2014. – Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića
- 07.06.2014. – Šibenik, Obala Franje Tuđmana (prostor ispred županije)
- 28.06.2014. – Drniš, Gradski trg – Poljana
- 01.08.2014. – Zadar, Narodni trg
- 03.08.2014. – Knin, Trga A. Starčevića
- 23.08.2014. – Osijek,  Trg Svetog Trojstva (Tvrđa)

IOK Zagreb