Karlovac otvara sa Siskom

Objavljeno: Subota, 22 Listopad 2016 23:19 Autor:

Odbojkaši će Karlovca svoju prvu ligašku utakmicu igrati na domaćem terenu protiv odbojkaša Siska. Bit će to po rasporedu drugo kolo prvenstva, a prvo kolo Karlovčani još nisu odigrali. Razlog tome su obaveze Kaštelana prema MEVZA-i te će se zaostalo prvo kolo igrati naknadno.

Odbojkaši su Siska u sezonu ušli porazom. U prvome kolu su gostovali kod osječke Murse i pružili dobar otpor, međutim bodove nisu odnijeli, iako su imali priliku za uzeti najmanje bod.

Kod Karlovčana situacija i nije baš najbolja. Stipe Ščulija je prestao igrati, a prošle sezone je bio od bitnijih igrača. Fran Pavlović je zbog fakulteta otišao u Rijeku i nastupat će za MOK Rijeku, a igrao je poziciju srednjeg blokera, a upravo ta pozicija Karlovčanima predstavlja najveći problem. Sebastijan Džafer je također otišao u Rijeku i bez treninga teško da će moći pomoći.

-Očekivanja za ovu sezonu su minimalna ili nikakva. Od strane uprave ili predsjednika nismo dobili nikakav zadatak, jedino smo si mi sami postavili cilj da bio uspjeh zabilježiti pobjedu. Nije nam imperativ ostati u ovoj prvoj skupini, ali imperativ je prikazati igru iz prvog dijela prošle sezone. Bitno je samo da svaku utakmicu odigramo s puno želje i motiva te da nekome od velikih otkinemo poneki bod. Praktički smo ostali na 13 igrača za ovu sezonu, od čega su trojica 1999. godište, a ostatak ekipe je 1997. Najstariji je Dino Jakšić sa 23 godine koji je ujedno i kapetan, a koji će uz braću Gojak biti nositelj igre ove sezone i od njih se najviše očekuje – realnih očekivanja nam je objašnjavao situaciju u klubu trener Karlovčana Domagoj Perušić.

Situacija je daleko od bajne, ali prošle sezone su očekivanja bila slična. Govorkalo se kako bi Karlovac mogao ispasti iz lige, no oni su napravili čudo i bili drugi u donjoj skupini, a čak su i Rijeci nanijeli jedini poraz u regularnom dijelu sezone. Zaista je teško za očekivati da će Karlovčani ući među prve 4 ekipe, ali ostanak u gornjoj skupini i nije nemoguća misija.

Susret između Karlovca i Siska je na rasporedu sutra od 16:45.

 

Autor: Mario Šalinger