Karlovac zasluženo slavio

Objavljeno: Četvrtak, 21 Studeni 2013 10:00 Autor:
Karlovac agresivnom igrom pobjedio Mursu Karlovac agresivnom igrom pobjedio Mursu Foto: odbojka.hr
Odigrana je prva utakmica četvrtfinala kupa Hrvatske u dobroj atmosferi u Karlovcu. U zanimljivom dvoboju slavio je domaćin rezultatom 3-1 (25-23 18-25 25-19 25-21).

Prvi set je Mursa otvorila odlično i napravila seriju od 0-6. Domaćini polako dolaze k sebi i polako smanjuju razliku, a prvi put su izjednačili kod 17-17. Mursa se ponovno odvojila na 20-22, međutim Karlovčani osvajaju tri uzastopna poena i prvi puta u meču su u prednosti, a potom uzimaju i prvi set rezultatom 25-23. Prvi set je ujedno bio i najburniji, bilo je nekoliko čudnih sudačkih odluka koje su itekako utjecale na rezultat prvoga seta. Odbojkaši Murse su protestirali na sudačke odluke te su na taj način samo zaradili žute kartone.

U drugi set se ušlo dosta izjednačeno sve do rezultata 13-12. Tada na servis dolazi Tomislav Suk i odvodi Mursu do 13-17. Karlovčani dolaze do 15-17, no Osječani ne dozvoljaju povratak u set i uzimaju drugu dionicu s 18-25.

U treći set bolje ulazi Karlovac. Od početka su stvorili prednost i ubrzo imaju 13-9. Mursa se vraća na 13-12 i na drugom tehničkom time-outu je 16-14 za Karlovac. Karlovčani se odvajaju na 19-15 i činilo se da set odlazi sigurno u ruke Karlovčanima, no mladi tehničar Jurica Šućur dolazi na servis i odličnim servisima dolazi do 19-18. No, Karlovčani ipak uspjevaju zadržati mirnoću i sigurno uzimaju treći set.

Četvrti set je bio pod stalnim vodstvom domaćina. Na prvom tehničkom time-outu je 8-4, na drugom 16-11. Ipak, Mursa nekako uspijeva nadoknaditi zaostatak i dolaze do 20-18. Imali su tada i čistu kontru za povratak u meč, ali i to su prokockali te je domaćin zasluženo osvojio i taj set.

Ekipa Karlovca je odigrala odličnu i jako borbenu utakmicu. Žestoko su slavili svaki poen i cijeli meč su bili izuzetno koncentrirani. Karlovac ima jako mladu ekipu i potkralo im se dosta tehničkih grešaka, ali Mursa danas nije bila na razini da kazni protivnika. Prijem domaćina je danas bio fantastičan, gotovo svaka lopta je bila idealno primljena i lako je bilo organizirati napade. S druge strane, ekipa Murse je imala katastrofalan prijem, a kada je prijem loš, ni napad ne može biti dobar.

Bili smo jako agresivni danas i ovaj rezultat od 3-1 je zapravo rezultat te agresivnosti. Mislim da je Mursa izuzetno kvalitetna ekipa, iskusnija od nas sa boljim utakmicama u gornjem domu. Mi smo pokazali da ćemo se boriti za svaku loptu, nije nas se ticao previše rezultat i to je upravo razlog što smo slavili 3-1. Niska smo ekipa i šansa su nam servis i prijem, ako to ne odradimo, nećemo ništa – izjavio je trener Karlovca Goran Zec. 

Uzvrat je za tjedan u Osijeku, a ovdje su i ostali rezultati četvrtfinala kupa Hrvatske:

OK Karlovac – MOK Mursa                        3-1
OKM Centrometal – OK Marina Kaštela 0-3
Rovinj – HAOK Mladost                             1-3
MOK Rijeka – OK Sisak                             3-1

Autor: Mario Šalinger