Karlovački prvoligaš očekivano slavio protiv Broda i gotovo osigurao prvo mjesto

Objavljeno: Ponedjeljak, 13 Siječanj 2014 10:15 Autor:
U ranije odigranom susretu 12. kola karlovački odbojkaški prvoligaš očekivano je slavio protiv momčadi Broda sa 3:0 i tako praktično osigurao prvo mjesto u prvoj fazi natjecanja.

Karlovčani, naime, sada imaju sedam bodova više od Rijeke i još dvije utakmice na rasporedu, dok je Riječanima preostalo da odigraju tri susreta. Drugim riječima, samo u slučaju da Riječani do kraja prve faze dobiju sve utakmice, a Karlovčani sve izgube, moglo bi doći do promjene na vrhu ljestvice druge prvoligaške skupine.

Protiv Brođana su Karlovčani, rekosmo, očekivano slavili, očekivano su i to učinili sa 3:0 u setovima, no ipak im je bilo potrebno više posla nego što su to navijači vjerojatno priželjkivali. Borbeni i motivirani gosti svidjeli su se svojim pristupom (izuzevši nepotreban incident sredinom trećeg seta), odigrali opušteno i voljno i bili blizu toga da naprave i nešto više u Karlovcu. S druge strane, trener Zec dao je veliku priliku igračima s klupe koji su pokazali da mogu dostojno zamijeniti prvotimce i uspjeli ipak ostvariti planiranih 3:0. U prva dva seta bilo je donekle zanimljivo, ali pobjeda Karlovčana ipak nije dolazila u pitanje – 25:21 i 25:20 bili su dovoljni za razmjerno glatku prednost od 2:0. U trećem setu, pak, činilo se da će biti isto, no kod 24:20 gosti su zaredali s četiri poena i neočekivano zakomplicirali stvar. Ipak, tih 24:24 bio im je krajnji domet, a domaći su nošeni i ovog puta odličnom publikom osvojili dva sljedeća poena za konačnu pobjedu. Do kraja prvog dijela sezone Karlovčanima ostaje gostovanje u Zadru 22. siječnja te domaći ogled sa Šibenikom u subotu, 25. siječnja.

Na kraju i još jedna pohvala te mala dobronamjerna kritika. Odbojkaši su uveli na utakmice razglas i službenog spikera što je za svaku pohvalu i dodatno podiže atmosferu, no iz nekog razloga tko god se u ŠSD Mladost “dohvati” razglasa dobije poriv njime barem malo “maltretirati” publiku. Rukometaši nisu uvažili brojne i gotovo jednoglasne apele gledatelja te je razglas na njihovim utakmicama i dalje neprikladno glasan i, ponekad, u nepriličnim trenucima (kada guši navijačko skandiranje), a na odbojci je, pak, večeras muzika povremeno treštala gotovo između svakog poena (!?). Trosekundno “odvrtanje” razglasa zaista nije potrebno (a iako odbojka nije tenis ipak nije posve korektno niti prema samim igračima) pa se nadamo kako će odbojkaši biti susretljiviji prema publici od rukometaša i kako će na narednim utakmicama glazbu za podizanje atmosfere puštati onda kada to zaista i priliči.

KAŠonline