Karlovčani pružili dobar otpor aktualnim prvacima

Objavljeno: Nedjelja, 07 Prosinac 2014 00:20 Autor:
Karlovac- Mladost Marina Kaštela Karlovac- Mladost Marina Kaštela http://www.karlovacki-tjednik.hr/

U sklopu 9. kola Skupine 1. HOL za odbojkaše u Karlovcu je gostovala Mladost Marina Kaštela. Aktualni prvak, Karlovac je napustio s tri osvojena boda, do pobjede su Marinci došli rezultatom 3:1(25:11, 25:23, 22:25 i 25:23).

Prvi set u Karlovcu gosti su dobili bez većih problema, dok su preostala tri bila zanimljiva s puno preokreta s obje strane. Karlovčani su u drugom imali vodstvo od čak 16:8, ali nisu izdržali do kraja. Gosti su preokretom u tom dijelu utakmice došli do vodstva od 2:0 u setovima.

Treći set bio je dosta izjednačen, kada je Mladost Marina Kaštela povela s 18:16 činilo se da će iskusniji gosti posao odraditi u tri seta. Ipak, Karlovčani se bude, dobrim servisima Jakšića vraćaju se u igru, prelaze u vodstvo koje ne ispuštaju do kraja, svojom borbenošću i greškama protivnika utakmicu odvode u četvrti set.

U njega Mladost Marina Kaštela ulazi bolje. Brzo je 6:0 za goste, pa 10:6, serijom dobrih servisa Karlovac se vraća u igru, ali Marinci rade svoju novu seriju i dolaze do 16:10. Činilo se tada da je utakmica riješena, ali još jednom se Marincima događa pad. Karlovac se svojim dobrim servisima i greškama protivnika vraća u igru. Vodi čak 20:16, ali niti gosti ne posustaju, Šestan se u napadu iskupljuje za neke pogreške od ranije na prijemu. Mladost Marina Kaštela ponovno vodi s 22:21 i to vodstvo više ne ispušta. Do tri boda aktualni prvaci došli su boljom igrom u završnici četvrtog seta. Karlovac je utakmicu odigrao bez ozljeđenog Blauhorna i Brajdića, ozljeđeni su još Perušić i Blažević, a nedavno ih je napustio i Perica Čičković.

- Mislim da smo odigrali dobru, zapravo odličnu utakmicu, borili se od početka do kraja. Prvi set nije bio dobar, poremetili su nas sa servisom, a i mi smo loše servirali. Njih je uljuljkao lako dobiveni prvi set, nakon kojeg smo mi igrali odlično. Jedna, dvije lopte su odlučile da je 3:1 za njih, a ne za nas. Borili smo se čitavo vrijeme, nismo se predavali u četvrtom setu. Mislim da nam je to putokaz za dalje - rekao je neposredno nakon utakmice trener Karlovca Goran Zec.

Nakon njega izjavu je dao i trener Mladost Marina Kaštele Ivan Rančić:

- Mislim da su Karlovčani dali svoj maksimum, da su dosta dobro servirali. Svaka im čast odigrali su dobru utakmicu, mlada su ekipa. Mi smo nakon plasmana na Final Four kupa i uvjerljivih pobjeda doma ovaj tjedan naporno radili. Pojačali smo trening, doslovno smo imali 11 treninga, radi toga danas su noge bile olovne, ali ponavljam Karlovac je odigrao jako dobro.

Karlovac: Pavlović, Lipnik, Ličina, K. Gojak, D. Jakšić, Knežević, Džafer, Blauhorn, Šćulija, F. Jakšić, B. Gojak i Janjanin. Trener: Goran Zec

Mladost Marina Kaštela:Tomić, Vincek, Šarčević, Giljanović, Đirlić, Glaurdić, Corsini, Ščerbakov, Šestan, Pervan, Bašić, Sabljić. Trener: Ivan Rančić

Autor: M.Gojak