Karlovčani slavili u Splitu za kraj uspješne sezone

Objavljeno: Ponedjeljak, 26 Ožujak 2012 19:24 Autor:

Bilo je straha i za prvoligaški status, a na kraju naporne sezone odbojkaši Karlovca samo su jedan bod ostali "kratki" za plasman u doigravanje za naslov prvaka države. Sjajan rezultat za iznimno mladu momčad, možda i najmlađu u ligi.

U posljednjem kolu, koje nije o ničemu odlučivalo, mladi Karlovčani odlično su odradili gostovanje u Splitu i svladali domaćina sa 3:0. U prvom setu zanimljiva završnica pripala je Karlovcu sa 25:22, u drugom lak posao za 25:15, a u trećem pokušali su Splićani pružiti svojoj publici barem još pokoji prvoligaški set (Split napušta prvoligaško društvo), no nisu uspjeli, u neizvjesnoj borbi sa 25:23 opet su uspješniji bili Karlovčani.

Bez sumnje, karlovački odbojkaši zaslužuju velike čestitke za vrlo dobru sezonu, u kojoj je Leo Andrić zaigrao i za juniorsku reprezentaciju Hrvatske u (uspješno okončanim) kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Što će biti sljedeće sezone, još se ne zna. Postoji mogućnost da ostane Liga 14, postoji i ona da se lige podijele u dvije skupine koje bi se ingenioznom odlukom Hrvatskog odbojkaškog saveza obje nazivale Prvom ligom, iako bi jednu činilo osam jačih, a drugu osam slabijih ekipa. Postoji i razrađen sustav natjecanja koji je nemoguće objasniti u novinskom tekstu, potreban bi bio manji seminarski rad. U tom slučaju, pak, ako se zagrebačka i kaštelanska Mladost uključe u igru od starta prvenstva, Karlovac bi zapravo "ispao" u tu slabiju skupinu koja bi se nazivala Prvom ligom, iako bi u stvarnosti bila Druga liga. I to bi bila sjajna originalnost HOS-a, da u ligi koju čini 14 momčadi ispadne – sedmi!

Tko zna, odbojkaše sada čeka poduža pauza, sljedeće prvenstvo počinje tek u listopadu, do tada možda netko osmisli i treći plan.

 

Izvor: KAŠonline