Karlovčanke ipak bez kvalifikacija nakon još jednog bisera Odbojkaškog saveza

Objavljeno: Subota, 21 Travanj 2012 06:35 Autor:

Nakon sjajne sezone odbojkašice Karlovca ipak neće zaigrati u kvalifikacijama za 1.B ligu. To je rezultat još jednog bisera Hrvatskog odbojkaškog saveza (nisku je teško nabrojati, od neobjašnjivih sustava natjecanja do rekordnog broja neodigranih utakmica u svim ligama, a za koje nitko nije sankcioniran), koji u svoj Statut nije unio mogućnost da drugoplasirana ekipa nastupi u kvalifikacijama ukoliko je prvoplasirana nezainteresirana.

Nije potrebno napominjati da svi ostali sportovi imaju takvu odredbu, ne samo za drugoplasirane, već često čak i do petog mjesta na ljestvici. Prvoplasirana Mladost II u kvalifikacije ne želi, no nitko je neće moći zamijeniti, pa tako ni one koje su prve iza njih – Karlovčanke.

Otvara to i druga pitanja, prvenstveno pitanje odnosa prema drugim ekipama prvoligaških klubova, koje na utakmicama nastupaju u drastično različitim postavama pa će nerijetko ista ekipa na jedan susret doći s par prvoligaških igračica, a na drugi s djevojčicama kadetskog uzrasta, što zasigurno utječe na regularnost natjecanja. No, u hrvatskoj odbojci u posljednjih 20 godina vijest bi bila da je sve regularno.

Kako bilo, Karlovčankama vrijedi još jednom čestitati na vrlo dobroj sezoni i odličnim igrama. Ostanu li u ovom sastavu i sljedeće sezone vjerujemo da će napraviti i taj preostali korak.

 

Izvor: KAŠonline