Karlovčanke posustale nakon sjajnog početka i uzele samo “utješni bod” protiv Požežanki

Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Listopad 2014 16:47 Autor:
Odbojkašice Karlovca i požeške Vallis Aureae kao da su odigrale dvije utakmice u drugom kolu 1.B ženske odbojkaške lige. Jednu u kojoj su bolje bile Karlovčanke, i drugu u kojoj su gošće apsolutno dominirale parketom.

Počelo je odlično za domaće – uvjerljivih 25:16 u prvom setu, puno više borbe u drugom ali opet bolje Karlovčanke – 25:22. Nakon uvjerljivih 2:0 sve je bilo “na pladnju” odbojkašicama Karlovca, no nisu uspjele dovršiti posao. Naprotiv, nakon toga na parketu su, osim jedne faze u četvrtom setu, postojale gotovo samo gošće. U trećem setu 16:25, u četvrtom 10:19 i tek onda dižu se domaće uz potporu publike, stižu do 20:23, no za potpuni preokret ipak nisu imale snage.

Peti set otvorile su Karlovčanke sa 1:0 na svoj servi, Požežanke izjednačuju i tada kreće nevjerojatna serija od čak 11 poena koje je na svoj servis, doduše uz obilatu pomoć katastrofalnog domaćeg prijema, osvojila Ivana Blažević. Nevjerojatnih 1:12 i jasno je bilo da povratka nema. Požežankama dva, Karlovčankama jedan bod koji, ipak, zaslužuju zbog početka susreta.

I ovaj susret pokazao je da će karlovačkim odbojkašicama biti teško u jačem rangu natjecanja bez Tee Andrić koja gotovo sigurno neće zaigrati u prvom dijelu prvenstva, nadamo se da će moći zaigrati u drugom dijelu. U tom kontekstu početak sezone je sasvim solidan – tri boda u dva ogleda. U trećem kolu Karlovčanke gostuju kod Velike Gorice, ekipe koja je u dva susreta ubilježila dva poraza 0:3. Odlična je to, dakle, prigoda za nove bodove i ispravak dojma iz zaista vrlo lošeg drugog dijela susreta s Požežankama.

U 2.A odbojkaškoj ligi dugoreške ekipe doživjele su dva uvjerljiva poraza – Plavi zmaj je sa 3:0 poražen u Petrinji, a Mladost istim rezultatom od Novog Zagreba. Za dva tjedna na rasporedu je gradski derbi.

KAŠonline