Kaštela na korak do finala

Objavljeno: Četvrtak, 27 Ožujak 2014 21:00 Autor:

U prvom ogledu polufinala između OK Marina Kaštela i MOK Mursa-Osijek, domaćini su uvjerljivo svladali goste iz Osijeka rezultatom 3-0 (25-21 25-17 25-14) i na taj način došli na korak do finala.

Domaćini su u susret ušli vrlo superiorno. Na samome početku utakmice su napravili prednost od 2-3 boda razlike, međutim Mursa predvođena raspoloženim Prlićem u potpunosti okreće set. Kod 16-17 su Osječani imali kontru za 2 boda prednosti, međutim nisu ju uspjeli realizirati, a Kaštelani su ubrzo preuzeli stvar u svoje ruke. Kod 21-20 Mursa je još uvijek imala priključak, no od tada smo gledali samo jednosmjernu ulicu.

Riješili su Kaštelani prvi set rezultatom 25-21, a nakon toga pitanje pobjednika niti u jednom trenutku nije bilo upitno. Vidno isfrustrirani gosti su u ostala dva seta pokazali jako malo, a Kaštelani na krilima publike su letjeli terenom. Iako u domaćem sastavu nije bilo Colića, njegovu ulogu je vrlo dobro odradio Corsini koji je radio velike serije servisa. Trener Paun je promijenio tehničara Šućura i uveo Papa, a isto tako je uveo i Marka Oršolića umjesto kapetana Suka, no Osječanima baš ništa nije polazilo za rukom.

Kaštelani su tako i peti puta ove sezone svladali Osječane i na taj način sebi otvorili put prema finalu. Za prolazak dalje im je potrebna još jedna pobjeda, a priliku će imati u subotu kada gostuju u Osijeku.

Osječani očekuju punu dvoranu i veliku podršku s tribina i vjeruju kako će izboriti majstoricu.

 

Autor: Mario Šalinger