Kaštela preuzela vrh

Objavljeno: Nedjelja, 23 Studeni 2014 23:31 Autor:

OK Mladost Marina Kaštela preuzela je vrh prvenstvene ljestvice. U derbiju kola uspjeli su svladati osječku Mursu rezultatom 3-0 (27-25 25-19 25-22).

Već na samome početku Kaštela se odvojila na 5-1. Mursaši to ipak do tehničkog time-outa stižu i gube s 12-11, ali ubrzo odlaze u vodstvo 12-13. Kaštela u vrlo bučnoj atmosferi ponovno radi seriju i odlaze na 16-13. U završnicu seta su ušli s 23-19, ali na servis dolazi Kristijan Šućur koji pravi velikih problema i Mursa odličnom igrom dolazi na izjednačenje rezultata. Mursa spašava prvu set loptu, a zatim poklanjaju poen domaćinima servis greškom. Ponovno spašavaju i drugu set loptu, ali opet poklanjaju poen domaćinima novom servis pogreškom. Treću set loptu nisu uspjeli spasiti zbog nevjerojatnog sudačkog previda. Naime, tehničar Šućur je loptu dao Bogdanoviću koji prolazi od bloka jer je lopta bila sigurno 20 cm vani i to su vidjeli svi nazočni u dvorani, ali ne i linijski sudac koji je bio metar od te lopte, a također to nije vidio niti drugi sudac utakmice koji je također bio u ravnini.

Vidno iznervirani, razočarani, pokradeni, Mursaši više nisu uspjeli pružiti dostojan otpor, upali su u Kaštelinu kolotečinu i spasa više nije bilo. U zaista fantastičnoj i bučnoj atmosferi domaćin je ostvario svoj cilj - uzeo sva tri boda i preskočio Mursu na tablici.

-Znali smo da će biti teška utakmica bez obzira što smo mi bili prvi i što je Kaštela imala dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu. Unatoč dugom putu i sve što ide uz to, smatram da smo igrali dobro i bili cijelo vrijeme u egalu, iako smo griješili puno više nego oni te bili pomalo nervozni u nekim trenucima što se ne bi smjelo događati i priličiti našoj ekipi i kvaliteti te iskustvu koje nas krasi. Prvi set je otišao na stranu Kaštele isključivo sudačkim 'propustom' jer su svi vidjeli da je ključna lopta bila blok-out, a ne poen Kaštelana. Pamtim tog linijskog suca još od prošle sezone kada sam igrao za HAOK Mladost u finalnoj seriji prvenstva, a tada nam je uzeo još očigledniji poen. Jedino zadovoljstvo je kada vam dođu ljudi iz publike, dakle domaći navijači s kojima sam dobar te kažu kako smo pokradeni. Ne želim sve svaljivati na suce jer smo ipak mi ti koji igramo, ali žalosno je da u ovako važnom derbiju suci igraju glavnu ulogu. Liga nam ni ovako nije bajna, ne trebaju nam još ovakve situacije s domaćim sucima. A da stvar bude gora, žao mi je tih dečkiju koji se također bore kao i mi te jednako žele pobjedu, a oni su najmanje krivi u ovoj situaciji te nemaju veze s ovim. Ne želim umanjiti njihovu pobjedu niti tražiti neke alibije, ali bilo je i previše sudačkih 'propusta' za ovakav jedan derbi. Čim smo se počeli bodovno počeli približavati suparniku, suci nam to nisu dozvolili, a što se tiče navijanja, bilo je sve samo ne sportsko. Shvaćam da svatko želi da njihova momčad pobjedi, ali nekim povicima te usklicima nije mjesto na sportskim terenima. Atmosfera u Kaštelima je uvijek bila specifična i volio sam tamo igrati, tako da se nadam da će i ti mladi navijači nešto naučiti te bodriti ekipu na sportski, a ne na uvredljiv način na račun suparnika – izjavio je vidno razočarani primač Murse Davor Bogdanović.

Sljedeći tjedan nam donosi nova iskušenja. Igraju se uzvrati kupa i situacija je krajnje uzbuđujuća za sve klubove. Nadamo se da će upravo dečki na terenu odlučivati tko će proći dalje i da će biti što manje sudačkih propusta.


Autor: Mario Šalinger