Kaštela prohujala Osijekom

Objavljeno: Utorak, 11 Veljača 2014 20:22 Autor:

Kako je Mursa-Osijek u prošlom kolu svladala zagrebačku Mladost, vjerovalo se kako mogu svladati i kaštelansku Mladost. Skupilo se 500 gledatelja, navijači su ponijeli navijačke rekvizite, na odmorima između setova su bile i nagradne igre, no Kaštela je ipak pokazala zašto je uvjerljivo prva na ljestvici i slavila rezultatom 0-3 (13-25 20-25 23-25).

Već na samome početku susreta gosti superiorno prave razliku. Promašajima Puljića, Prlića i Suka Kaštelani odlaze na ogromnih 4-10 pa je trener domaćih morao zatražiti time-out. Kaštelanski blok je odličan i ubrzo odlaze 7-17, a takvu prednost Kaštelani ne ispuštaju i uvjerljivo osvajaju set rezultatom 13-25.

Gledatelji na tribinama ne znaju što se događa, ali uporno navijaju i bodre svoju ekipu. Mursaši se niti u drugom setu nisu snašli, već na prvom tehničkom time-outu Kaštela ima prednost 5-8, a ubrzo odlaze i na 7-12. Močić odlično nabacuje, Andrić, Skočić i Stanić silovito tuku i to je dobitna kombinacija za Kaštelane. Ipak, Mursa uspijeva smanjiti zaostatak na 17-18, no Močić as servisom ponovno daje prednost svojoj ekipi te Kaštela i drugi set osvaja lakoćom.

U trećem setu blijedi domaćini ipak pokazuju znakove života. Na prvom tehničkom time-outu Mursa ima prednost od 8-6, no gosti to ubrzo stižu i rezultat je već 10-10. Za 11-10 poentira Oršolić, a zatim i Puljić za 12-10. Osječani su uspjeli zadržati prednost do drugog tehničkog time-outa, no trener Rančić uvodi Giljanovića u igru kako bi razdrmao svoju momčad koja se pomalo opustila. Šestan prvo prolazi za 16-15, a zatim i blokira za 16-16. U završnici seta se razigrao i Stanić koji je odlično prošao za 22-22 i 22-23, a potom su blokirali Prlića za 22-24 i meč je glatko otišao na stranu Kaštelana.

Iako su Kaštelani stvorili veliku zalihu bodova, utakmicu protiv Osječana su shvatili maksimalno ozbiljno. Pridružio im se Mario Močić na mjestu tehničara koji je odlično dijelio lopte svojim suigračima, a također je i odlično servirao. Vidi se da je veliko pojačanje za Kaštelane i s njim će zasigurno biti dosta jači u narednim utakmicama. Andrić i Stanić su silovito tukli, a obrana Osječana za njih nije imala riješenja.

Trener Paun je brojnim rotacijama pokušao probuditi svoju momčad, no Osječani su ovoga puta bili blijedi i nevidljivi na terenu. Ništa im nije polazilo za rukom, a možemo izdvojiti tek juniora Marka Oršolića koji je bio odličan na prijemu te iskusnog srednjeg blokera Puljića.

Mursa-Osijek u sljedećem kolu putuje u Črečan Centrometalu, izravnom konkurentu za četvrto mjesto, a Kaštelani dočekuju zagrebačku Mladost.

 Autor: Mario Šalinger