Kaštela u finalu

Objavljeno: Nedjelja, 30 Ožujak 2014 01:57 Autor:
Mursa nije uspjela nadigrati protivnika Mursa nije uspjela nadigrati protivnika foto: odbojka.hr

U uzvratnom susretu polufinala između MOK Murse-Osijek i OK Marina Kaštela, gosti su slavili rezultatom 1-3 (18-25 25-23 20-25 21-25) i na taj način se plasirali u finale gdje će igrati sa zagrebačkom Mladosti.

Domaćini su krenuli katastrofalno u susret. Na servise Glaurdića, Kaštelani su stekli početnu prednost od čak 0-6 i trener domaćih je odmah napravio zamjenu gdje je izvadio Suka, a u igru stavio Luku Vranješa koji je odmah upisao poen za 1-6. Gosti su otišli na 4-11, a na drugom tehničkom time-outu je već 6-16. Svima u dvorani je bilo jasno kako je prvi set otišao u nepovrat.

U drugom setu ponovno ista priča. Ovoga puta na servise Močića Kaštelani dolaze do 2-5, ali domaćini napokon dolaze k sebi i prvi put u susretu vode 9-8. Ubrzo je i 13-10 gdje gostujući trener reagira i zove time-out. Na drugom tehničkom time-outu je 16-13, a kod 21-16 gostujući trener Rančić ponovno zove time-out. Ubrzo je 24-20, ali Mursa ne bi bila Mursa da nešto ne zakomplicira. Prvo je Skočić servirao as za 24-22, a zatim opet odličnim servisom izbacio iz takta Osječane i rezultat je 24-23. Ipak, Mursaši su nekako uspjeli poentirati i izjednačili su na 1-1 u setovima.

U trećem setu je polako počela euforija. Mursa je igrala odlično, a u gostujuće redove se polako uvlačio nemir. Mursa je povela 7-3, a na tehničkom time-outu su imali 8-5. Kod 8-6 na servis dolazi odlični Andrić koji silovito servira as za 8-7, a zatim Kaštelani dolaze i na 8-8 gdje domaći trener Tomo Paun zove time-out. Kaštelani odlaze na 10-12, a kod 13-15 na neugodne servise Papa Mursa radi preokret i na drugi tehnički time-out odlazi s prednošću od 16-15. Kaštelani ponovno rade seriju i odlaze na 18-20, a zatim vrlo lako zaključuju set s 20-25.

U četvrtom setu prvi poen upisuju Kaštelani, a kod 1-1 na servis dolazi odlični Robert Celan koji odličnim servisima pravi prednost od 4-1, a gostujući trener je primoran zvati time-out. Celan servira u mrežu, a zatim dvama promašajima Mursaši ničim izazvani vraćaju Kaštelu u potpunosti u igru i rezultat je već 4-4. Kod 5-5 Mursaši griješe u rotaciji i sudac im oduzima bod, dok Kašteli daje bod i rezultat je 5-6 za Kaštelu. Ubrzo Kaštela odlazi na 7-12, a Mursaši su se tek sada smirili i počeli ponovno igrati. Za 11-13 Robert Celan servira as, a kod 13-15 Mursa je imala čistu kontru za potpuni povratak. To nisu iskoristili, ali trener Paun uvodi na servis Marka Oršolića, a ovaj mu to vraća odličnim float servisom i rezultat je 15-16. Vjerovalo se kako Mursa to može preokrenuti, međutim Kaštela odlazi na 16-19 i set završava vrlo lako rezultatom 21-25.

Mursa je itekako imala svojih šansi, međutim nisu iskoristili ništa od toga - Kaštela ih je svladala i šesti put ove sezone! Kaštelani su zaista odigrali odličnu utakmicu, a jedan od najzaslužnijih za njihovu pobjedu je korektor Andrić koji je prolazio gotovo sve, a spomenut ćemo kada je u 4. setu jednu, ne tako laku, loptu zabio u drugi metar, a riječ je o momku koji ima 19 godina. Također reprezentativac Šarčević je u obrani hvatao gotovo sve, dok je bivši Osječanin Ščerbakov ušao kao zamjena na mjesto tehničara u trećem setu i od tada je Kaštela počela okretati susret.

U redovima domaćina su odlični bili Robert Celan, ali i Luka Vranješ koji je ušao kao zamjena. Libero Ivan Oršolić je odigrao ponovno na visokom nivou, ali Mursa u bloku i obrani nije bila na razini i to je odlučilo susret.

U finalu se sastaju OK Marina Kaštela i HAOK Mladost i to će biti zaista kvalitetan i neizvjestan susret. Pokal će podići ona ekipa koja prva skupi 3 pobjede, a OK Marina Kaštela ima prednost domaćeg terena.


Autor: Mario Šalinger