Kaštela u Solun, Mursa u Francusku, Poreč u Izrael

Objavljeno: Petak, 21 Lipanj 2013 09:23 Autor:
Kaštela u Solun, Mursa u Francusku, Poreč u Izrael Foto: HOU
Pod budnim okom Riet Ooms, predsjednice Komisije za europske kupove, u Luxembourgu su izvučeni parovi Kupa CEV-a i Challenge kupa za sezonu 2013./2014.

Pod budnim okom Riet Ooms, predsjednice Komisije za europske kupove, u Luxembourgu su izvučeni parovi Kupa CEV-a i Challenge kupa za sezonu 2013./2014. U konkurenciji su bila i tri hrvatska kluba, Mladost Marina Kaštela, osječka Mursa i Poreč, koje je ždrijeb odveo na tri različite strane kontinenta.
Tako će hrvatski prvaci, odbojkaši Mladosti Marine Kaštele u šesnaestini finala Kupa CEV-a igrati protiv solunskog PAOK-a. Budu li uspješni, u osmini finala čeka ih bolji iz dvoboja austrijskog Amstettena i kragujevačkog Radničkog.
Odbojkaši osječke Murse putuju u Sète, grad na francuskoj mediteranskoj obali, u kojem će domaćin biti Arago. Na sljedećoj stepenici Kupa CEV-a čeka ih pobjednik iz dviju utakmica rumunjske Craiove i nizozemskog Doetinchema.
A odbojkašice Poreča u šesnaestini finala Kupa CEV-a igraju protiv izraelskog Hapoela iz Kfar Sabe. U nastavku natjecanja mogle bi se ogledati s ekipom Lokomotiva iz Bakua ili Kralovog Pola iz Brna.
Sve prve utakmice igrat će se od 22. do 24. listopada, a uzvratne od 29. do 31. listopada.

Autor: S. M. (HOU)