Kaštelani s maksimalnim učinkom u Nedelišću

Objavljeno: Nedjelja, 02 Ožujak 2014 09:40 Autor:

U utakmici koja nije imala posebni natjecateljski naboj državni prvaci pobjedili su u Nedelišću maksimalnim rezultatom. Prvi su kojima je to uspjelo ove sezone. I prije utakmice oni su osigurali prvo, a Centrometal četvrtu poziciju prije doigravanja.

Centrometal je dobro krenuo u utakmicu. Nakon što su gosti imali prednost 8:6, odličnim servisima Gotala domaći su poveli 13:8. Ista je prednost i na drugom odmoru 16:11. Zadnju značajnu prednost Centrometal ima pri 19:16, kasnije i 21:19. Zadnja prednost je kod 22:21. Potom gosti izjednačuju, te blokom zaustavljaju prvo Tomicu Posavca, zatim i Vinceka i na kraju osvajaju set 25:22.

Na početku drugog seta Kovač traži zamjenu zbog boli u mišiću, na njegovo mjesto ulazi mladi Ivan Novak. Centrometal opet igra dobro i vodi na prvom odmoru 8:6, na drugom 16:13. Gosti prvi put izjednačuju kod 16:16. U završnici Kaštelani vode 20:19, a potom rade pet uzastopnih poena za 25:19.

Takav gubitak prva dva seta odrazio se na momčad Centrometala, te gosti od početka petog seta rade veliku prednost i vode 7:1. Tu je već utakmica odlučena. Ušli su u igru kasnije Vabec i Puđa, odigrali solidno, no gosti su rutinski održavali prednost. Pred kraj seta ulaze i mladi Karlo Novak i Kocijan. Na kraju set završava 25:19.

OKM CENTROMETAL – OK MLADOST MARINA KAŠTELA 0:3 (22, 19, 19)
Dvorana Aton Nedelišće, gledatelja 100
Suci : Milinović, Bingula (oba Zagreb)
Centrometal : Kovač, Čičković, Puđa, Gotal, Vincek, Petran, I.Novak, Kocijan, Posavec, Kurteš, K.Novak, Vabec (treneri Kirić i Kovačić)
Mladost MK : Močić, Pervan, Šarčević, Colić, Giljanović, Corsini, Glaurdić, Ščerbakov, Skočić, Šestan, Andrić, Stanić (treneri Rančić i Ćosić)

U preostalim susretima Mursa Osijek je dobila Sisak sa 3:0,  a zagrebačka Mladost u borbi za drugo mjesto u gostima Rovinj sa 3:2.

Do kraja regularnog dijela lige Centrometalu preostaje još gostovanje u Sisku.

Po svemu sudeći parovi četvrtfinala doigravanja će biti :

(1)   Mladost Marina Kaštela – (8) Rijeka
(2)   Mladost Zagreb – (7) Karlovac
(3)   Rovinj – (6) Sisak
(4)   Centrometal – (5) Mursa Osijek

Igrat će sa na dvije dobivene utakmice, prednost treće domaće utakmice imaju bolje plasirane ekipe iz regularnog dijela lige.

Autor: J.K.