Kaštelani se prebacuju na Challenge kup

Objavljeno: Četvrtak, 31 Listopad 2013 22:10 Autor:
Nakon prve utakmice u Grčkoj, i na hrvatskom parketu igrači PAOK-a bili su bolji od kaštelanskih odbojkaša te će nastaviti svoj put dalje u ovom natjecanju dok se Kaštelani prebacuju na Challenge kup.

No, nisu „marinci“ pali bez da su pokazali zube, mada je prvi set dao naslutiti da bi moglo biti tako. Vidjelo se da nisu još uspostavili svoju igru, vjerojatno još malo i impresionirani te gosti do drugog tehničkog time-outa imaju prednost od sedam poena.

Njihov odličan blok i napad bio je nerješiva zagonetka za Kaštelane koji na kraju zaostaju devet poena. Međutim, već iduća dionica donosi preokret; odmah „marinci“ stječu prednost koju polako povećavaju, a pet poena fore na time-outu pokazalo se dostatnim za izjednačenje.

Ista slika je i u narednom setu, ali s druge strane. Momčadi su samo zamijenile uloge jer ovoga puta su gosti ti koji drže solidan razmak te s identičnim rezultatom kao set prije dolaze set do pobjede, a tada i nastupa najnapetiji dio meča. Solunci ubacuju u brzinu više, svjesni da nemaju što čekati i da bi svako daljnje produženje meča moglo biti kobno po njih.

Odvajaju se na četiri poena prednosti, ali kao iz dišpeta Kaštelani zadnjim zalihama snage anuliraju zaostatak. Do kraja seta igralo se poen za poen, gosti su imali tri meč lopte i tek im dvadeset i osmi poen donosi slavlje i prolazak dalje.

OK Mladost Marina Kaštela - PAOK 1:3 (16:25, 25:19, 19:25, 26:28)

Kaštela, Gradska dvorana u Kaštel Starom, gledatelja: 600
Suci: Tomas Vojtisek (Češka) i Sabine Witte (Njemačka)

OK Mladost Marina Kaštela: Giljanović, Colić, Glaurdić, Božić, Stanić, Andrić, Skočić, Corsini, Sarčević, Ščerbakov, Šestan, Pervan.

PAOK: Stefanidis, Pantakidis, Charalampidis, Pipergias, Potocnik, Bampalioutas, Nikiforidis, Stingas, Milkov, Dabović, Tzelati.

Izvor: SD