Kaštelankama pobjeda i bodovno izjednačenje sa Zagrepčankama

Objavljeno: Utorak, 19 Ožujak 2013 17:19 Autor:
Odbojkašice Mladosti iznimno loše su otvorile dvostruko gostovanje pogona iz Doma odbojka u Kaštel Starom, a pokušaj preokreta utakmice ostala im je nedovršena misija.

Odbojkašice Mladosti iznimno loše su otvorile dvostruko gostovanje pogona iz Doma odbojka u Kaštel Starom, a pokušaj preokreta utakmice ostala im je nedovršena misija. Dakle, u pretposljednjem nastupu uoči doigravanja Marina Kaštela pobijedila je zagrebački sastav sa 3-2 (25-17, 25-19, 19-25, 15-25, 18-16).

- Može zvučati nevjerojatno, ali dogodila nam se repriza utakmice s Vukovarom s negativnim ishodom po nas. U prva dva seta ponovno smo imali šou na prijamu servisa, tako da su domaće igračice pogodile 11 aseva, sedam plus četiri. Stabilizaciju prijama servisa donijela nam je Elena Kirša, kojoj sam dao priliku odmarajući Pršu. Nakon toga su i proigrale te uspjele izjednačiti omjer u setovima – «raportirao» je trener Mladosti Edo Klein.

Na nesreću gostujućeg sastava, Kaštelanke su se i u petom setu vratile svom jakom oružju – servisu. Tajna ostanka dvaju bodova pod Kozjakom krije se u činjenici da su u odlučujućoj dionici utakmice domaće odbojkašice servirale bez pogreške. Ove dvije ekipe sada su bodovno izjednačene na vrhu ljestvice druge skupine (22 boda).

U posljednjem kolu uoči doigravanja Mladost i Marina Kaštela nastavljaju borbu za jedinicu u drugoj skupini. Zagrepčanke dočekuju Pulu OTP banku, a Kaštelanke gostuju u Vukovaru.

MARINA KAŠTELA: Todorović, Balić, Šiško, Batinić (L), Jozić, Runjić, Čizmić, Bašelović, T. Jurić, Ćurak, V. Jurić, Miljak.

Trener Mićo Sabljić

MLADOST: Ćaćić, Žmire, Tadić (L), Prša, Kirša, Minami, Račić, Mlinar, Uljević, Božičević (L), Vugec, Jurišić.

Trener Edo Klein

Autor: V. K.