Katarina Pilepić: U trećem setu sam razmišljala da je zadnji u dresu Rijeke

Objavljeno: Ponedjeljak, 29 Travanj 2013 17:14 Autor:
Prisutno je već tradicionalno miješanje emocija, silne sreće, ali i tuga jer znam da pola ekipe dogodine neće biti ovdje - izjavio je Igor Lovrinov, trener odbojkašica Rijeke nakon 15. trofeja osvojenog u trenerskoj karijeri i time zapravo najbolje opisao put Ženskog odbojkaškog kluba Rijeka proteklih godina.

Prisutno je već tradicionalno miješanje emocija, silne sreće, ali i tuga jer znam da pola ekipe dogodine neće biti ovdje - izjavio je Igor Lovrinov, trener odbojkašica Rijeke nakon 15. trofeja osvojenog u trenerskoj karijeri i time zapravo najbolje opisao put Ženskog odbojkaškog kluba Rijeka proteklih godina. Igračice iz riječkog prstena sve mlađe i mlađe odlaze iz Rijeke, sve je teže naći prave zamjene.

Katarina Pilepić napustit će Rijeku s 18 godina, točnije 14. srpnja napunit će 19 godina. Katarina je proteklih sezona igrala važnu ulogu u redovima Rijeke, bilo da je uskakala na poziciju srednjaka zbog ozljeda, bilo da je igrala na prirodnoj poziciji dijagonale. Iako je uvijek nezahvalno iz kolektiva izdvajati pojedinca, ostao je dojam da je Katarina bila najbolja igračica Rijeke ove sezone na putu do devetog naslova prvaka Hrvatske. Ubojit napad bio je njen zaštitni znak s kojim su problema imale i jače ekipe od Azene. Katarina odlazi na studij u Sjedinjene Američke Države, točnije San Francisco gdje će studirati psihologiju. 

- Super su dojmovi, osvojili smo prvenstvo nakon naporne sezone. Zbog financijskih problema ovo je bila najteža sezona dosad. Imale smo manjak igračica i bile su prisutne ozljede. Ovo je kruna cijele sezone, za sav uloženi rad, rekla je Katarina Pilepić.

- Mislim da je Split bio finale prije finala. Treća utakmica je bila presudna. Uz sve probleme, još nam je Matea Magdić otišla. Bila je jako nervozna situacija, ali evo dale smo sve od sebe i izborile finale i pobijedile, rekla je Katarina koju sad očekuju novi izazovi.

Emocije su bile prisutne u trećem setu treće utakmice na Trsatu. Katarina je bila svjesna da je rastanak blizu.

- Moram priznati da sam zadnji set razmišljala o tome. Bilo mi je žao, pomislila sam: Ovo mi je možda posljednji set u Rijeci i zato mi je bilo jako teško. Sada idem u San Francisco studirati psihologiju. Znam da su tamo uvjeti dobri, da se puno trenira i radi. Sve je to rizik, ali uvijek se mogu vratiti, rekla je Katarina.

- Igrat ću u jednoj od najtežih konferencija u SAD-u, to je ta kalifornijska West Coast konferencija. Meni je odbojka u prvom planu, ali i škola se mora završiti. Dakle, cilj je završiti fakultet, dobiti diplomu, a onda zaigrati negdje u Europi dok me zdravlje bude služilo. Dakako, kada bude vrijeme odigrati još koju sezonu u Rijeci, zaključila je Katarina Pilepić.

sportcom.hr