Kina osvojila Svjetski kup

Objavljeno: Nedjelja, 06 Rujan 2015 22:55 Autor:
Kina osvojila Svjetski kup Foto: fivb.org

Nakon 16 dana od toga 11 natjecateljskih, 66 utakmica, danas je u Japanu okončan Svjetski kup. U konkurenciji 12 svjetskih reprezentacija, laskavu titulu, koja donosi i plasman na Olimpijske igre osvojila je Kina. 

Kineskinje su do naslova došle s omjerom 10-1, identičnim kao i Srbija, ali i sa čak četiri osvojena boda više. Naslov je Kina osigurala u posljednjoj utakmici turnira, u kojoj je bila bolja od Japana. Osim laskave titule, pregršt bodova za FIVB ljestvicu, Kina je izborila i nastup na Olimpijskim igrama u Riu. Osim domaćina Brazila, Kine, treća reprezentacija koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama je Srbija. U igri je još devet ulaznica za najprestižniji turnir Olimpijskih igara, za koji su karte već sada gotovo rasprodane. Iskreno se nadamo da ćemo tamo gledati i Hrvatsku. 

Treće mjesto u Japanu, na neki način utješna nagrada pripala je aktualnim svjetskim prvakinjama Amerikankama. Iza njih su ostale Ruskinje, protivnik Hrvatske na skorom Europskom prvenstvu. Najboljom igračicom turnira proglašena je sjajna Kineskinja Zhu Ting. Odbojkaška uzbuđenja u Japanu ne prestaju, po našem vremenu u jutarnjim satima utorka kreće muški Svjetski kup. 

 

Autor: M.Gojak