Kineskinje ipak prejake, Hrvatska nije stigla do novog iznenađenja

Objavljeno: Četvrtak, 02 Listopad 2014 23:28 Autor:
Kineskinje ipak prejake, Hrvatska nije stigla do novog iznenađenja Foto: EPA
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nije uspjela napraviti novo iznenađenje. Nakon dvije velike pobjede protiv Njemačke i Japana, upisan je poraz protiv Kine koja se pokazala prejakom i glatko slavila s 3:0.

Nakon sjajne predstave i velike pobjede protiv Japana, Hrvatska nije imala nikakve šanse u susretu s Kineskinjama. Kina je dosad pokazala najviše na ovom Svjetskom prvenstvu, izgubila je ukupno tek dva seta, a protiv Hrvatske nije bila niti blizu gubitka i trećeg.

U sva tri seta Kina se rano odvajala, stvarala je prednost i Hrvatska je nije mogla stići. I konačnih 25:12, 25:15, 25:15 pokazuju koliko su Kineskinje bile dominantne i da je njihova pobjeda zaslužena.

Najbolja Kineskinja Ruoqi Hui odvojila je svoju reprezentaciju u početku prvog seta na 8:4, nakon toga je prednost Azijki konstantno rasla i set je otišao na njihovu stranu s visokih 25:12.

Uvjerljiv gubitak prvog seta utjecao je na Hrvatsku koja je drugi set izgubila praktički na samom otvaranju. Kina je odmah otišla na 7:0 i Hrvatska nije mogla nadoknaditi taj visoki zaostatak protiv ovako kvalitetnog protivnika.

Identična situacija dogodila se i u trećem setu i vrlo brzo Kina je stigla do nove pobjede i ostala stopostotna sa sedam pobjeda u nizu.

Najefikasnije u redovima Kine bile su Ruoqi Hui s 15 i Yunli Xu s 14 poena dok su kod Hrvatske najviše poena osvojile Senna Ušić Jogunica 11 te Samanta Fabris deset.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra 4. listopada u 20 sati protiv Azerbajdžana.

Skupina E:
Hrvatska - Kina 0:3 (12:25, 15:25, 15:25)

Ljestvica:
1. Kina 14
2. Italija 13
3. Dominikanska Republika 11
4. Japan 8
5. Hrvatska 5
6. Belgija 4
7. Njemačka 3
8. Azerbajdžan 2

Autor: B. Korać