Klupsko nadmetanje Murse II i III

Objavljeno: Srijeda, 12 Veljača 2014 09:54 Autor:
Stariji pobijedili mlađe Stariji pobijedili mlađe Foto: Mursa-Osijek

Odigrano je 11. kolo istočne 2. A lige u kojoj su međusobno snage odmjerili MOK Mursa III i MOK Mursa II. Isti klub, isti trener i ista dvorana, ali ipak dvije posve različite momčadi. Naime, MOK Mursa II je dosta mlađa ekipa i kao takva je teško mogla parirati svojim starijim suigračima. Mursa III je slavila rezultatom 3-0 (25-13 25-13 25-19) i u potpunosti opravdala status favorita.

Već na samome početku utakmice Mursa III je pokazala autoritet na parketu. Prvo Ivan Oršolić poentira za početnu prednost, a zatim odličnim servisima odvodi svoju ekipu do prednosti od 3-0. Mursa II se vratila na 6-5 preko Domagoja Sabadija, no Ivica Jozić poentira za 7-5. Kod 14-9 odlično servira Dario Đapić, a zatim as servisom odvodi svoju ekipu na 16-9. Kod 19-13 odlično servira i Živko Bešlić, no Mursa II uspijeva primiti loptu i organizirati napad, no raspoloženi Jozić ne dopušta prolaz i prvi set je lagano otišao na stranu Murse III.

U drugom setu Oršolić poentira na strani Murse III, a Sabadi na strani Murse II. Na prvom tehničkom time-outu je 8-5 za Mursu III, ali suparničkim pogreškama i prolaskom Borne Šimunića Mursa II se vraća na 10-9. Tada na servis dolazi tehničar Marko Marošević koji radi lijepu seriju servisa i na drugom tehničkom time-outu Mursa III ima prednost od 16-10, a zatim tu prednost povećavaju na 21-10. Seriju prekida Alen Galo, ali to je sve nedovoljno i set ponovno lagano odlazi na stranu Murse III.

U trećem setu Nikola Tomašević servira odlično i odvodi Mursu II na lijepu prednost od 4 boda razlike. Ivica Jozić dobrim servisima u potpunosti okreće početnu prednost Murse II. Prvo je kod 2-4 zabio as, a zatim su prošli Đuro Čošković za 4-4 te Ivan Kovačević za 5-4. Sabadi ponovno dobrim servisima vraća prednost Mursi II, a Alen Galo prolazi za 7-10. Asom Mate Mihaljevića Mursa II je imala i prednost 7-11, no servisima Ivana Kovačevića Mursa III se vratila na 10-11. Preko Čoškovića i Jozića Mursa III u potpunosti okreće set i na drugom tehničkom time-outu je već 16-14. Oršolić ponovno ulazi u igru i susret se vrlo brzo približio kraju. Susret je zaključio Čošković za završnih 25-19.

Sve u svemu zanimljiva, a ponajprije simpatična utakmica. Lijepo je vidjeti osječke juniore, kadete, ali i još neke mlađe uzraste kako se međusobno natječu i bodre. Uza sebe još imaju odličnog i provjerenog trenera Zvonimira Bogdanovića koji ih uči igrati odbojku, ali također ih i odgaja te razvija u njima zdravi sportski i natjecateljski duh.

Sastavi:

MOK Mursa III: Ivan Oršolić, Luka Kraljević, Ante Kišasondi, Ivan Kovačević, Živko Bešlić, Marko Marošević, Dario Đapić, Roberto Varga, Đuro Čošković, Toni Varga, Ivan Rack, Ivica Jozić

MOK Mursa II: Đuro Mijić, Nikola Link, Borna Šimunić, Mate Mihaljević, Dragan Subotić, Domagoj Sabadi, Matej Kovačević, Alen Galo, Nikola Tomašević, Bruno Benc, Marko Kovačević, Karlo Jakovac

Autor: Mario Šalinger