Kolaković o "slučaju Terzić"

Objavljeno: Utorak, 18 Rujan 2012 17:14 Autor:
Igor Kolaković Igor Kolaković Foto: mondo.rs
Igor Kolaković, izbornik odbojkaške reprezentacije Srbije, nije želio otkrivati detalje priče vezane za talentiranog primača servisa i njegove tvrdnje da su ga suigrači omalovažavali.

Igor Kolaković, izbornik odbojkaške reprezentacije Srbije, nije želio otkrivati detalje priče vezane za talentiranog primača servisa i njegove tvrdnje da su ga suigrači omalovažavali.

Od povratka sa Olimpijskih igara u Londonu, na kojima su zauzeli deveto mesto, malo ili ni malo, javnost se bavila muškom odbojkaškom reprezentacijom.

Igrači i članovi stručnog stožera vratili su se klupskim obavezama. Izgledalo je da do narednog okupljanja reprezentativna odbojka neće biti tema novinskih tekstova, sve dok u "Sportskom žurnalu" nije objavljen intervju Miloša Terzića, u kojem primač servisa otkriva da se iz državnog tima povukao zbog omalovažavanja suigrača.

U kakvoj atmosferi su se "orlovi" pripremali za Olimpijske igre i šta je to Terzića moglo natjerati da se prestane boriti za mjesto u ekipi kojoj predstoji nastup na najvećem sportskom događaju, pitali smo selektora Igora Kolakovića.

"Ne znam kakav komentar očekujete od mene. Svaka ekipa, kao i svaka obitelj, ima svoje probleme", rekao je na početku razgovora za MONDO Igor Kolaković.

Upitan da li je znao da Terzić ima problem sa omalovažavanjem, prvi trener "orlova" je dao slijedeći odgovor.

"I sa Milošem i ostalim reprezentativcima, van terena, imam odnos u kojem dolazi do vrlo intimnih tema, u smislu da razgovaramo o onome štoim može pomoći oko igranja za reprezentaciju. U tim razgovorima, nevezano za ovu situaciju, saznao sam za mnoge stvari i njih smo rješavali unutar naše odbojkaške obitelji. Sada bih bio vrlo neprofesionalan i vrlo nekorektan kada bih dao bilo kakav komentar na ove izjave, jer bih time iznevjerio prije svega sebe, a onda i ljude sa kojima sam razgovarao na tu temu", rekao je Kolaković.

Izbornik najboljih odbojkaša Srbije nije htio niti mogao pružiti konkretnije objašnjenje onoga o čemu je pričao Terzić.

"Kada bih zašao u detalje, šta se i kako se događalo i šta se događa u reprezentaciji, to bi moglo da iskrivi sliku o njoj. Sa Milošem sam imao vrlo privatan razgovor. Miloš, naravno, nosi svoju impresiju, drugi igrači nose svoju, ja takođe imam svoju impresiju, koju ne bih komentirao. Ponavljam, u reprezentaciji se kao i u svakoj obitelji događaju problemi, koji se rješavaju", podvlači Kolaković.

U namjeri da saznamo kako se u nacionalnim selekcijama nalazi izlaz iz ovakvih situacija, iskusnom stručnjaku postavljamo baš to pitanje.

"Rješavaju se razgovorima koji su intimni i zato ne želim komentirati na bilo koji način ovo što se pojavilo u novinama. Ovo će ostati tamo gdje je i razgovarano. Doveo bih i sebe i one koji su u razgovorima sudjelovali u nezgodnu situaciju, kada bih dozvolio da se o tome raspravlja na ovakav način. Jer se ovaj slučaj može gledati iz različitih kutova", kategoričan je Kolaković koji ističe:

"Ne vidim ništa dramatično u tome! Ne mogu ovu pričuširiti, ne bih ništa time dobio. Bilo koja izjava može se tumačiti negativno, a nedobronamjernih ima koliko hoćete". 

Šef stručnog stožera "orlova" želio je još istaknuti:

"Miloš ima svoju intimu i privatnost, kao i ostali igrači, a i reprezentacija ima svoju intimu. Ona nije dostupna svakome. Sa pozicije Miloševe izjave se može komentirati da se ovo nije događalo ranije i slično, a ovo je problem koji se događa u svakoj kući, ali on u kući i ostaje". 

Upitan da li misli da je Miloš Terzić pogriješio što je svoj problem iznio u javnost, Kolaković odgovara.

"Miloš ima svoju glavu, svoj kredibilitet i može davati izjave u skladu sa onim što misli da treba. To je njegova odgovornost. Ne želim na bilo koga utjecati. To ga je očigledno mučilo i progovorio je o tome". 

Miloš Terzić je ostavio otvorenom mogućnost povratka u reprezentaciju, a Kolaković je dao svoje viđenje budućih nastupa primača servisa za državni tim.

"Miloš, kao i svi ostali igrači, koji su zanimljivi reprezentaciji, mora da ispuniti određene uvjete. Prvi je da ima želju igrati za reprezentaciju, a drugi je da svojom kvalitetom, ne samo na terenu nego i van njega, zasluži igrati za nacionalni tim. Ovo važi za njega i sve ostale dečke", rekao je na kraju razgovora Igor Kolaković.

Izvor: mondo.rs