Kolaković objavio popis igrača za Svjetsku ligu

Objavljeno: Subota, 31 Ožujak 2012 22:52 Autor:

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, objavio je popisje igrača (25), koji će igrati u Svjetskoj ligi 2012. U isto vrijeme, to je i popis kandidata za turnir Euvropskih kvalifikacija za OI 2012, koji će se odigrati u Sofiji, u Bugarskoj, od 08. – 13. svibnja. Savez Svjetske lige FIVB donio je odluku da ove godine u Svjetskoj ligi ekipe mogu imati po 25 igrača. Dakle, neće biti skraćivanja spiska, već će svih 25 igrača biti na raspolaganju stručnom stožeru tijekom Lige 2012.

Sretni dobitnici poziva u reprezentaciju su:

TEHNIČARI: VLADO PETKOVIĆ (SAN ĐUSTINO, ITALIJA), MIHAJLO MITIĆ (CRVENA ZVEZDA), NIKOLA JOVOVIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA) I ALEKSA BRĐOVIĆ (PARTIZAN TERMOELEKTRO).

KOREKTORI: SAŠA STAROVIĆ (LUBE MAĆERATA, ITALIJA), ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (SKRA BELHATOV, POLJSKA), TOMISLAV DOKIĆ (FOINIKAS, GRČKA) I MILIJA MRDAK (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

LIBERA: NIKOLA ROSIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA) I FILIP VUJIĆ (CRVENA ZVEZDA).

SREDNJI BLOKERI: DRAGAN STANKOVIĆ (LUBE MAĆERATA, ITALIJA), MARKO PODRAŠČANIN (LUBE MAĆERATA, ITALIJA), MILAN RAŠIĆ (ACH VOLEJ LJUBLJANA, SLOVENIJA), BORISLAV PETROVIĆ (POATIJE, FRANCUSKA), DEJAN RADIĆ (LENIK, BELGIJA) I SREĆKO LISINAC (RIBNICA, KRALJEVO).

PRIMAČI: BOJAN JANIĆ (FAKEL NOVI URENGOJ, RUSIJA), NIKOLA KOVAČEVIĆ (GUBERNIJA NIŽNJI NOVGOROD, RUSIJA), MILOŠ NIKIĆ (MONCA, ITALIJA), UROŠ KOVAČEVIĆ (ACH VOLEJ LJUBLJANA, SLOVENIJA), MILOŠ TERZIĆ (TUR, FRANCUSKA), MILOŠ VEMIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA), NEMANJA PETRIĆ (PERUĐA, ITALIJA), NIKOLA MIJAILOVIĆ (PARTIZAN TERMOELEKTRO) I MARKO IVOVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

Odbojkaši Srbije će ove godine 15. put igrati u Svjetskoj ligi. Rivali Srbiji u A grupi bit će Rusija, Kuba i Japan. Domaćin prvog turnira bit će Hamamacu, u Japanu, od 18. – 20. svibnja. Zbog turnira Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2012, drugi turnir će se odigrati tek od 15. – 17. lipnja, u Dominkanskoj Republici.

Rusija (Kalinjingrad) će biti domaćin trećeg turnira od 22. – 24. lipnja. Četvrti turnir će se odigrati u Novom Sadu od 28. – 30. lipnja. Na završnom turniru, koji će se odigrati u Sofiji, u Bugarskoj, od 04. – 08. lipnja, igrat će šest reprezentacija: Bugarska, organizator, pobjednici grupa, kao i najbolja drugoplasirana ekipa.

Ukoliko Bugarska osvoji prvo mesto u D grupi, plasman na Finalni turnir izboriti dve najbolje drugoplasirane selekcije.