Konstantinov: Bila je obaveza pobijediti Meksiko

Objavljeno: Srijeda, 03 Rujan 2014 11:06 Autor:
Kanađani su se hrabro suprotstavili Rusiju, ali nisu imali rješenja za Dimitrya Muserskog. Utakmica s Bugarskom je prilika da upišu prvu pobjedu na SP-u.

Bugarska je natjecanje otvorila laganom pobjedom nad najslabijim suparnikom u skupini, Meksikom. Bugari su slavili s 25:16, 25:17, 25:21 i potvrdili unaprijed upisana tri boda. Izbornik Konstantinov nije kalkulirao sa sastavom, poslao je najjaču momčad predvođenu Sokolovim i jedina nepoznanica je bila s koliko će razlike u malim poenima dobiti utakmicu. Prije utakmice dogodila se jedna zanimljiva situacija. Bugarski je izbornik odbio dati izjavu za Polsat budući da poljska televizija je kodirala prijenose utakmica SP-a. Tim je potezom Konstantinov "kupio" dio poljske javnosti i prekjučer su Bugari imali solidnu podršku s tribina.

Sama utakmica s odvijala prema planu, Bugari su odmah pokazali snagu osvojivši prvi set s 25:16, a kasnije je došlo do malog opuštanja, no i to je bilo dovoljno za pobjedu. 

Želio bih reći meksičkim prijateljima da podignu glavu, siguran sam da će biti bolji u idućim utakmicama. Mi smo zadovoljni našom igrom, igrali smo visokim intenzitetom i bili maksimalno koncentrirani. Na ta dva segmenta naš je izbornik inzistirao. Ipak, moramo igrati bolje u idućim utakmicama - rekao je kapetan Todor Aleksiev na press konferenciji poslije utakmice na kojoj se Konstantinov nije pojavio.

S po 14 poena najbolji u  redovima Bugarske su bili kapetan Aleksiev i Sokolov, sedam je dodao Penchev koji je počeo umjesto Skrimova, a još vrijedi spomenuti četiri bloka Yosifova. Ono što nije bilo dobro u igri jest da tehničar Zhekov nije 'previše koristio srednje blokere usprkos velikoj premoći na sredini, a to se protiv Kanade mora promijeniti. 

Pobjeda nad Meksikom je bila obaveza, stoga kod mene nema nikakve euforije, a još manje sampouzdanja. Pobjedu smo morali upisati i s te strane sam zadovoljan. Samopouzdanje nam može dati pobjeda, recimo, nad Kanadom u drugom kolu. Ipak, mislim da je utakmica poslužila da nađemo neki balans u našoj igri, "osjetimo" dvoranu pred važnu utakmicu s Kanadom - rekao je izbornik Konstantinov za jednu bugarsku TV postaju.


Za razliku od Bugara Kanada je na startu morala na jaku Rusiju, uz Brazil prvog favorita za naslov prvaka. Kanađani su se dobro držali u većem dijelu utakmice, u prvom setu je bilo 21:21 kada je na servis došao fantastični Muserskiy i s četiri uzastopna servisa uništio Kanadu. U drugom setu Kanađani su gubili 8:13 kada je na servis došao srednji bloker Vigrass i servirao sve do 13:13. Bilo je to vrijeme najbolje igre Kanade, napraviti Rusiji 5:0 ne može bilo tko, ali na njihovu žalost ta je serija došla kada su već gubili velikom razlikom. Ista priča se ponavljala i do kraja utakmice, Hoagovi izabranici su najbolje trenutke imali u velikom rezultatskom zaostatku i zato su ostali i bez počasnog seta. 

Danas je jedna osoba radila veliku razliku, a to je Muserskiy. Kada je god bilo potrebno osvajao je ključne poene. Njega je jako teško zaustaviti. Da krajem prvog seta nismo izgubili četiri poena zaredom utakmica bi bila posbe drukčija - riječi su Freda Wintersa, primača Kanade.

Najviše su problema imali sa servisom Rusije, tehničaru Sandersu je bilo vrlo teško razvući ruski blok jer su im se napadi svodili na krajeve. Schmitt je s 11 poena bio najučinkovitiji, ali korektor Kanade je imao u boljih utakmica. Primači Winters i Perrin su samo na trenutke igrali dobro. Ipak, bilo je dobrih stvari u igri Kanade i da je prekjučer s druge strane mreže bila bilo koja druga reprezentacija Kanada bi uzela najmanje set. 


Ruski servis nam je stvarao velike probleme, imali smo velikih problema u napadu, pogotovo iz zone 4. Protivnik je dobro blokirao i servirao dok mi nismo imali odgovora na to. Okrećemo se utakmici s Bugarskom, to je susret u kojem imamo svoje izglede - istaknuo je izbornik Hoag.

Najave svih odbojkaških utakmica  sa Svjetskog prvenstva u Poljskoj pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com