Kostrena lakoćom pobijedila Grobničan

Objavljeno: Utorak, 26 Veljača 2013 19:12 Autor:
Odbojkašice Kostrene, radost pobjede Odbojkašice Kostrene, radost pobjede Foto: Sandro Donda
Odbojkašice Kostrene u potpunosti su nadigrale Grobničan u lokalnom derbiju od kojega se očekivalo puno više.

Odbojkašice Kostrene u potpunosti su nadigrale Grobničan u lokalnom derbiju od kojega se očekivalo puno više. No, za derbi su potrebna dva ravnopravna protivnika. Ovoga puta Grobničan to nije bio.

Do 6:6 u prvom setu činilo se da će to biti izjednačen i neizvjestan susret, a onda je na servis došla Jelena Savić i odvela domaći sastav do 13:6. Potom je svoju rolu u prvom setu sjajno odigrala dojučerašnja igračica Grobničana i na semaforu je bilo 17:8, a završni udarac gošćama u prvome je setu zadala Suzana Dujmić na čijem je servisu osvojeno šest uzastopnih poena i došlo se do 24:10, a set je zaključen sa 25:11 nakon 19 minuta.

Do 3:2 u drugom setu igralo se poen za poen, a onda je trener gošći Marko Crnković iznerviran jednom sudačkom odlukom počeo svoj show, koji je završen tako da mu je prvi sudac Dravko Stipaničev pokazao najprije žuti, pa crveni i na kraju žuto crveni karton. To u prijevodu znači da će trener Grobničana "na hlađenje" najmanje jednu utakmicu.

Nakon kaznenog poena Kostrena se odvaja na 6:2. Polovinom druge dionice Neva Ljuština je sa tri vezana servisa donijela Kostreni 19:9, a malo kasnije isto je učinila i Jelena Savić i Kostrena je povela 23:13, a nakon 22 minute drugi set je zaključen rezultatom 25:17.

U trećem setu neizvjesno je bilo do 8:7, a onda je Valentina Vrbanc odvela svoj sastav do ugodnijih 11:7, a Neva Ljuština donijela je i plus od šest poena (14:8), a kada je kapetanica Katerina Černjeka povisila na 18:10 bilo je jasno da bodovi ostaju u Kostreni. Nakon 67 minuta sve je bilo gotovo, a treći je set završen 25:16.

Pred Kostrenom su sada tri uzastopna gostovanja, a na kraju Lige za ostanak u svojoj dvorani dočekuje Šibenik.

KOSTRENA - GROBNIČAN 3:0 (25:11, 25:17. 25:16)

SD Kostrena. Gledatelja: 150

Suci Dravko Stipaničev i Domagoj Niessner (oba Rijeka)

KOSTRENA: Giaconi, Močibob, Milinović, Dujmić, Ljuština, Savić, Smeraldo, Bakarčić, Todorović, Šikić, Vrbanc, Černjeka

GROBNIČAN: Brekalo, Drakula, Broznić, Kovačić, Tomas, Boban, Paljuh, Legčević, Šojat, Mavrinac, Kovačević

sportcom.hr