Kostrena osigurala ostanak, oproštaj Grobničana

Objavljeno: Utorak, 12 Ožujak 2013 10:27 Autor:
Slavlje odbojkašica Kostrene u Zagrebu Slavlje odbojkašica Kostrene u Zagrebu
Nakon neprepoznatljivo lošeg prvog seta, odbojkašice Kostrene šestom su pobjedom u nizu dva kola prije kraja osigurale ostanak i praktično iz lige izbacile protivnice iz Zagreba.

Nakon neprepoznatljivo lošeg prvog seta, odbojkašice Kostrene šestom su pobjedom u nizu dva kola prije kraja osigurale ostanak i praktično iz lige izbacile protivnice iz Zagreba.

Odbojkašice Zagreba u ovaj su susret ušle svjesne da im samo pobjeda donosi nastavak borbe za ostanak, dok je Kostrenjkama nakon pet pobjeda u nizu bila dovoljna samo jedna u preostale tri utakmice da i teoretski potvrde ostanak. Od prvog poena Zagrepčanke su kontrolirale situaciju i povele su 3:0. Na prvom tehničkom time outu bilo je 8:3 za Zagreb. Na drugom tehničko time outu prednost Zagreba iznosila je 16:9, a u Kostreni su tek Jelena Savić i Neva Ljuština uspijevale povezati dva servisa, dok o bloku i igri u obrani nije bilo niti govora. Nakon što je Zagreb s nova dva poena otišao na18:9 trener Kostrene Bradarić bio je primoran pozvati drugi time out u prvom setu. Iako je Zagreb otišao na dvoznamenkastih 20:10 Katerina Černjeka uspjela je smanjiti na 20:13, no Ana Ušić vraća stvari na mjesto za 23:13 a njezina sestra Ana nedugo potom nakon samo 17 minuta zaključuje set sa 25:14

Nakon neprepoznatljivo lošeg prvog uslijedio je puno bolji drugi set iz kostrenskog kuta gledanja. Zagreb je u toj dionici igre vodio sa 4:3, a posljednje izjednačenje bilo je kod 5:5. Onda je proradio i blok i servis i obrana gošći. Na prvi tehnički time out u ovome setu odlazi se sa prednošću Kostrene od 7:8, a potom na servis ide Neva Ljuština i gošće vode 7:12. Potom je svoju mini seriju imala Jelena Savić za 8:15 što je domaćega trenera Hrvoja Borovinu natjeralo da u tom periodu potroši oba time outa. Kostrena je otišla na 11:18, a set je nakon 22 minute poenom na mreži zaključila Ivona Bakarčić za 19:25

Treći je set započeo izjednačeno, a tek na prvome tehničkom time outu jedna je ekipa stekla dva poena prednosti. Bio je to Zagreb nakon što je Valentina Vrbanc jedan čisti smeč poslala u aut za 8:6. Jelena Savić i Katerina Černjeka vratile su prednost na kostrensku stranu (8:9). Iako su Zagrepčanke povele 10:9 Valentina Vrbanc došla je na servis, a Neva Ljuština i Katerina Černjeka u bloku Kostreni donose 10:12. Odličnom reakcijom na mreži Ivona Bakarčić donijela je 14 poen, a niz dobrih servisa Neve Ljuštine sjajnim je reakcijama u plus pet pretvorila kapetanica Katerina Černjeka (11:16).

Magdalena Rupčić svojim je servisima uspjela smanjiti na 14:17, no kod 15:20 Borovina je i u trećem setu iskoristio drugi time out. Domaće se igračice nisu predavale, a kada je Marija Ušić smanjila na 17:20 Bradarić je pozvao minutu predaha da smiri situaciju. Sjajno se na mreži snašla Valentina Vrbanc za 17:21, no Zagreb je s tri vezana poena vođen servisima Ane Rimac prišao na 20:21 i novi je predah pozvao trener Kostrene. Rimac je nastavila dobro servirati, pa je donijela i poravnanje (21:21). Neva Ljuština poenom na mreži nakratko je prekinula domaći niz za 21:22 a Zagreb je u završnici seta i poveo 23:22. Kapetanica gošći Černjeka donijela je izjednačenje, a lošim servisom Ljuština je Zagrebu poklonila set loptu koju spašava Ivona Bakarčić. Potom Černjeka u bloku donosi set loptu Kostrenjkama. Domaćin je poslao loptu van granica igrališta za 26:28.

Dok na servis nije došla kapetanica Kostrene Katerina Černjeka Zagreb je vodio 3:2 u četvrtom setu, a onda je Kostrena povela sa 3:6. No Zagreb se nije smio predavati pa je očekivano pritiskao i smanjivao rezultatski zaostatak. Na prvi tehnički time out u četvrtom setu otišlo se sa 6:8 za Kostrenu.Kada je Neva Ljuština napokon pronašla izgubljeni servis Kostrena se odvojila na do tada najvećih 9:13. Sjajno raspoložena Valentina Vrbanc novim je poenom na mreži odvela suigračice na drugi tehnički time out sa plus pet (11:16). Lako i jednostavno Zagrepčanke se vraćaju u set i kod 15:17 Bradarić zove time out.Nakon što je blok Černjeka - Ljuština Kostreni donio novih plus četiri (16:20) minutu odmora pozvao je Borovina, a onda je as pogodila Valentina Vrbanc koja je i nastavila dobro servirati i dovela je Kostrenu do osam meč lopti. Realizirana je prva za šestu pobjedu u nizu nakon sat i 38 minuta igre.

Narednog vikenda na Mavrincima je na rasporedu lokalni derbi Grobničan - Kostrena.

ZAGREB - KOSTRENA 1:3 (25:14, 19:25, 24:26, 16:25)

Utakmica 4. kola Četvrte skupine: Zagreb - Kostrena 1:3 (25:14, 19:25, 24:26, 16:25).

SD Trnsko Gledatelja: 30. Suci: Antonio Pavičić i Ksenija Jurković (oboje Sisak). Delegat: Anton Mikulić (Zagreb)

ZAGREB: M. Ušić, Rimac, Miloš, Šunde, Uzelac, AmanovićMudrovčić, Brdar, Rupćić, A. Ušić, Milec, Šporčić.

KOSTRENA: Giaconi, Močibob, Fodolović, Dujmić. Ljuština, Savić, Smeraldo, Bakarčić, Todorović, Šikić, Vrbanc, Černjeka.

sportcom.hr