Kostrena što brže želi ući u natjecateljsku formu

Objavljeno: Utorak, 14 Listopad 2014 12:33 Autor:
Kostrena što brže želi ući u natjecateljsku formu Foto: Sandro Donda

Zahuktava se i sezona kod odbojkašica. Ovoga puta predstavljamo OK Kostrenu, u tome nam je pomogao njihov trener Željko Bradarić.

- S pripremama smo započeli 1. rujna. Kako naše igračice rade ljeti i imamo dosta igračica, koje dolaze u Kostrenu početkom školske i sveučilišne godine nismo bili u mogućnosti krenuti ranije sa pripremama. Ekipi se pridružilo sedam novih igračica iz klubova nižih liga, a klub su napustile tri igračice iz prošlogodišnje "startne šestorke".  Primačka linija Zdrilić i Vrbanc, te tehničarka Dujmić su ostale u klub, na drugim pozicijama igrati će djevojke koje prvi puta igraju 1. odbojkašku ligu. Ove godine i brojem igračica napravili smo kvantitativni pomak u cilju poboljšanja kvalitete treninga i što bržeg ulaska u natjecateljsku formu – na pripremni period i kadar u predstojećoj sezoni osvrnuo se trener OK Kostrena Željko Bradarić.

Kosrtena je natjecateljsku sezonu otvorila porazom od OK Poreč u prvom kolu Kupa Hrvatske. Izgubile su odbojkašice iz Kostrene s 3:0 kod kuće, uzvart je na programu sutra u 19 sati u SRC Veli Jože u Poreču.  

- U cilju nam je opstanak u 1. ligi - 2. jakosnoj skupini i stvaranje ekipe koja bi mogla i sljedećih sezona nastupati u sličnom sastavu. Došlo je do organizacijskih promjena u klubu, izabrana je nova uprava, a i znatno aktivnije se krenulo u rad sa mlađim dobnim uzrastima. Puno se radilo na usklađivanju kluba sa novim zakonskim propisima te pronalaženju sponzora na koje bi se mogli osloniti i na duže vremensko razdoblje – ciljeve u ovoj, ali i sljedećim sezonama iznio je trener Kostrene.

Kostrena je prvenstvo započela domaćom pobjedom od 3:1(25:20, 15:25, 25:19, 25:15) protiv Splita 1700. Bez većih problema došla je Kostrena do pobjede u toj utakmici, iako je to po prvi puta u ovoj sezoni da su bili kompletni

- Kvaliteta lige svake godine polako pada, a malo je ekipa koje u sličnom sastavu odigraju tri, četiri sezone. Došlo je i do promjena u sustavu obrazovanja, obvezna je prisutnost nastavi na sveučilištima, večernja predavanja, smjenska nastava u srednjim školama, tako da je teško pronaći odgovarajuće termine treninga za sve igračice – iznio je Bradarić probleme s kojima se svakodnevno susreće, potom iznio i svoje mišljenje o favoritima druge jakosne skupine:

- Mislim da će ove godine ekipa Osijeka i Nove Gradiške biti u malenoj prednosti u odnosu na druge ekipe u našoj skupini. Osijek kao mlada ekipa koja je posljednjih par godina uvijek u vrhu kadetskih i juniorskih državnih prvenstava, ako ostane na okupu, mogla bi se vrlo brzo naći pri vrhu ženske odbojke u Hrvatskoj.

Na kraju našeg razgovora strateg Kostrene zahvalio se sponzorima bez kojih ne bi bio moguće igrati prvu ligu:

- Nabrojati ću za kraj sponzore kojima ovim putem zahvaljujem, redom su to: Brodogradilište Viktor Lenac d.d., INA d.d., Metisd.d., Hidroižinjering Rijeka d.o.o., Ralu Logistika d.o.o., M.I.C.K. d.o.o., Splitska Banka d.d., Mi Grad d.o.o., Nekretnine d.o.o., CAK d.o.o., Pomorski Fakultet  Sveučilišta u Rijeci, Dundo d.o.o. i Pizzeria Paris Kostrena.

Autor: M. Gojak