Krešimir Jurić: Nema ništa od kukanja i plakanja, moramo nastaviti naporno raditi

Objavljeno: Subota, 18 Siječanj 2014 18:59 Autor:
Krešimir Jurić na klupi je naslijedio Igor Lovrinova Krešimir Jurić na klupi je naslijedio Igor Lovrinova
I ja učim kao trener i moje neiskustvo dolazi do izražaja, ne samo ono igračica. Učimo skupa i okolnost je to koja nije jednostavna, ali ne predajem se, kaže trener odbojkašica Rijeke.

Iza odbojkašica Rijeke jedan je od najtežih perioda u klupskoj povijesti. Ekipa koja je godinama dominirala i osvajala trofeje morala se pomirti s činjenicom da će nakon sedam sezona osvajanja državnog naslova i tome doći kraj. Praktički cijela prva ekipa napustila je klub i krenulo se ispočetka s mladim snagama. Znalo se da će biti teško, ali to ne znači da 11 poraza, uz samo dva osvojena seta, ne bole.

- Znali smo da će biti teško. U prvom razgovoru sam rekao da ću se veseliti svakom setu kao pobjedi, a svaka pobjeda će biti veliki uspjeh. Setova je na kraju bilo malo, osvojili smo samo dva. Mislio sam da će biti koji više, možda i koja pobjeda. Dobro smo odigrali zadnje dvije utakmice gdje smo imali svoju priliku, došlo je do izražaja ta mladost i neiskustvo koja nas je koštala da nismo uzeli barem jedan bod, ako već nismo pobijedili. Prosjek ekipe je 17 godina, rekao je Krešimir Jurić, trener odbojkašica Rijeke koje su s radom krenule već 2. siječnja budući da drugi dio prvenstva kreće 18. siječnja utakmicom protiv Poreča.

- Ne vidim na igračicama da je splasnuo entuzijazam. Naravno da svaki poraz boli, posebice kad vidiš da si blizu. Imali smo prilike u nekim utakmicama, ali nismo uspjeli. Igračice bi uz mene bile najsretnije da je bila koja pobjeda. Ali ovo je realnost. Jedna je stvar trenirati tri puta tjedno, a druga svaki dan. I njima je sve ovo velika promjena. Do prije šest mjeseci gledale su Rijeku s tribina i navijale i vjerojatno sanjale kada će obući dres Rijeke da barem sjednu na klupu. Neke od njih sada su u prvoj postavi, rekao je Jurić koji se ne miri lako s porazima.

- Osobno, svaki poraz me boli, jer ni kao igrač nisam volio gubiti, pa ne volim gubiti ni kao trener. Pomak u zadnjih nekoliko utakmica je vidljiv, cure su pokazale da mogu. Sve ekipe su trenutno jače od nas. Duže su skupa, uigranije su, imaju iskusnije trenere. I ja učim kao trener i moje neiskustvo dolazi do izražaja, ne samo ono igračica. Učimo skupa i okolnost je to koja nije jednostavna, ali ne predajem se. Koliko god bude strpljenja od strane Uprave, dat ću svoj maksimum. Želim da počnu prihvaćati moje ideje i da nešto pritom nauče, rekao je Jurić.

Olakotna je okolnost da Rijeka ne može ispasti iz Prve lige.

- Nije mi draga da konstatacija. Naravno, da je dobro da ne možemo ispasti i da nam je to olakotna okolnost. Ali to nije ono čemu mi moramo težiti i reći da nema veze što gubimo utakmice jer eto ne možemo ispasti iz lige. Mislim da cure o tome ni ne razmišljaju. Vjerujem u ove igračice. Nema ništa od kukanja i plakanja, moramo trenirati i raditi to bi trebalo uroditi plodom, zaključio je Krešimir Jurić.

Autor: M. Babić