Kup Hrvatske u rukama odbojkaša zagrebačke Mladosti!

Objavljeno: Subota, 21 Prosinac 2013 19:44 Autor:
Detalj iz utakmice finala Kupa Hrvatske HAOK Mladost - MOK Rijeka Detalj iz utakmice finala Kupa Hrvatske HAOK Mladost - MOK Rijeka Foto: HOU
Odbojkaški HAOK Mladost iz Zagreba pobjednici su Kupa Hrvatske!

Odbojkaški HAOK Mladost iz Zagreba pobjednici su Kupa Hrvatske! U finalnoj utakmici pred nekoliko stotina gledatelja u rovinjskoj Gimnaziji „mladostaši“ su uvjerljivo pobijedili MOK Rijeka 3:0 (27:25, 25:15, 25:12) i tako 16. puta osvojili vrijedan domaći trofej. „U završnici Kupa vidjeli smo četiri gotovo ravnopravne momčadi, no najviše sportskog umijeća u ova dva dana pokazali su zagrebački odbojkaši. Čestitam pobjednicima, ali i ostalim sudionicima završnog turnira, odbojkašima Rijeke, Mladosti Marine Kaštela i Karlovca, koji su u Rovinju prikazali vrhunsku odbojku i odigrali atraktivne i neizvjesne utakmice“, rekao je predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač, koji je u Gimnaziji podijelio pehare i medalje.
U finalu Kupa Hrvatske za odbojkaše jedino je prvi set donio pravu sportsku neizvjesnost, jer Riječani su tek u posljednjim minutama posustali i prepustili prednost „mladostašima“. Čini se da je momčad trenera Velimira Liverića gubitak prvog seta prilično obeshrabrio, jer sljedeće dvije dionice prepustili su Mladosti bez prave borbe. U drugom setu osvojili su tek 15 poena, a u posljednjem samo 12. Trener Željko Nojić i njegovi odbojkaši tako su za tek nešto više od 70 minuta igre osvojili svoj prvi naslov Kupa Hrvatske nakon 2009. godine.
- Nije nam bilo lako motivirati se nakon jučerašnje teške polufinalne utakmice protiv kaštelanske Mladosti. Znao sam da će biti teško u prvom setu i da bi prvi set mogao biti presudan. Na kraju je tako i bilo, osvojili smo taj set i dalje je bilo lakše – rekao je trener HAOK Mladost Željko Nojić.

HOU