Kvalifikacije za SP: Odbojkašice u Rovinju, odbojkaši u Njemačku

Objavljeno: Srijeda, 09 Listopad 2013 16:20 Autor:
Europski odbojkaški savez (CEV) objavio je skupine trećeg kvalifikacijskog kruga za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica.

Tako će hrvatske seniorke od 3. do 5. siječnja u rovinjskoj dvorani Gimnasium igrati u skupini L zajedno s Nizozemskom, Francuskom i Mađarskom. Odbojkaši će pak put do završnice svjetske smotre u isto vrijeme tražiti u njemačkom gradu Ludwigsburgu u skupini K s Njemačkom, Turskom i Estonijom.Plasman na Svjetsko prvenstvo odbojkašica, koje će se održati krajem rujna i početkom listopada 2014. godine u Italiji, izborit će pet pobjednica skupina i još dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Završnicu SP-a već su izborili Italija, Japan, Kina, Tajland, Rusija, Njemačka i Brazil.
U muškoj konkurenciji plasman na svjetsku smotru osigurat će pet pobjednika skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Završni turnir koji će se u rujnu 2014. održati u Poljskoj izborili su već: Rusija, Italija, Australija, Kina, Iran, Južna Koreja, Brazil, Argentina, Venezuela i Poljska.
Podsjetimo, obje hrvatske reprezentacija bile su neporažene u prvom kvalifikacijskom krugu, pa nisu morale sudjelovati u drugom krugu. Odbojkašice su slavile na turniru u svibnju u Herceg Novom (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija), dok su odbojkaši pobijedili na turniru u zagrebačkom Domu odbojke (Nizozemska, Azerbajdžan i Bosna i Hercegovina).
Ždrijeb ostalih skupina trećeg kvalifikacijskog kruga za plasman na SP 2014. možete pronaći ovdje

HOU