Lakše se diše na Banini, ostanak gotovo osiguran

Objavljeno: Četvrtak, 01 Ožujak 2012 20:40 Autor:

Kalelarga i Večeras je naša fešta...Pjevali su u kolopletu mladosti na centru terena odbojkaši Zadra nakon izvojevane iznimno važne pobjede u gostima nad ekipom Daruvara. U Slavoniju su plavi otputovali s nadom kako bi mogli možda uzeti koji punat, ali malo tko među njima je bio toliko uvjeren da će kući s punom torbom bodova koja najvjerojatnije nosi i ligaški ostanak.

- Tu smo, fali nam još samo malo, makar smatram da smo sigurni već i sada. Konkurenti na začelju su izgubili ili su se međusobno «potukli», tako će biti i kroz narednih šest kola. Nama je po nekim računicama dosta još četiri ili pet bodova. To onda automatski znači da je dovoljno dobiti nekoga doma i izgubiti vani negdje s osvojena dva seta. Naravno, da nećemo stati, maksimalno nastavljamo u istom ritmu, no daleko se lakše diše, nema imperativa i teškog pritiska – radosno je zborio trener Marin Masnić poslije osme prvenstvene pobjede ZD sastava.

Krenulo je, inače, ne osobito dobro kontra učenika Davora Meringera. Potonji su otvorili sraz sa 8-2, ta se razlika dugo i održavala, tek pred kraj seta je ublažena. U drugom se igralo «poen na poen», Belić i družina su u finišu poveli 23-19, suparnici poravnali na 23-23, ali se Fortuna nasmijala upornim Dalmatincima. Na krilima toga, u trećoj etapi se dominacija okrenula, uz nekoliko pogodaka raspoloženoga Jose Viduke bilo je 1-2. U četvrtoj dionici ruku je dao i Mario Grubišić, završilo je s velikih 3-1. Na Višnjik sutra, u 17:00, u mini-derbiju stiže lider Mursa. Na žalost upitan je nastup kapetana Antonija Suraća kojega je na mreži nezgodno udarila lopta pa je zaradio ozlijedu prsta.

DARUVAR - ZADAR   1:3 (25-21, 23-25, 16-25, 23-15)

DARUVAR: Meringer, Karapanđa, Petrović, Kurtović, Nagy, F. Rendić, Pap, Sabolić, Kolar

ZADAR: Škara, Surać, Mandić, Grubišić, Šestan, Burčul, Belić, Viduka