Livio Tončinić: Ako ne nađemo sponzora, izgurat ćemo prvenstvo do kraja, a onda svatko može svojim putem

Objavljeno: Nedjelja, 25 Siječanj 2015 16:02 Autor:
Ne tražimo puno, imamo neka obećanja kada su sponzori u pitanju, ali stvarno nema smisla pričati dok se to ne realizira. Vjerujem da će se naći neko rješenje, kaže alfa i omega ŽOK-a Rijeka.

I da sutra ode u sportsku mirovinu Livio Tončinić, alfa i omega ŽOK-a Rijeka, još dugo vremena bit će najtrofejniji predsjednik u riječkom sportu. Ponos grada na Rječini danas proživljava teške dane. Klub se uspio stabilizirati u igračkom smislu i na najboljem je putu da ostane u najvišem rangu, ali povratak u vrh hrvatske odbojke daleko je od ostvarenja. Čini se pomalo nestvarno da su odbojkašice još prije dvije sezone osvojile naslov prvaka.

- Ekipa je premlada da bi ostvarila neke velike rezultate, ali i ovo što je ostvarila je puno više od očekivanog. Ugodno smo iznenađeni i na putu smo da ostanemo u ligi što će biti veliko iznenađenje ako u tome uspijemo. Igračice odlično rade, slušaju trenera Igora Lovrinova i to daje rezultata, ustvrdio je Livio Tončinić.

Financije su već godinama problem, sponzora je sve manje.

- Imamo tešku financijsku situaciju, ne znam što će biti s nama. Nemamo sponzora, dobivamo najmanje novaca od dotacija. Ne tražimo puno, imamo neka obećanja kada su sponzori u pitanju, ali stvarno nema smisla pričati dok se to ne realizira. Vjerujem da će se pronaći neko rješenje. Ako ne uspijemo nešto riješiti od početka drugog dijela sezone, izgurat ćemo prvenstvo do kraja i onda svatko može svojim putem, rekao je Tončinić.

- Sve košta i zapravo treba pohvaliti sve ljude u klubu i igračice na radu. Igračice imaju perspektivu, ali treba to i financijski pratiti. Ne mogu cure dolaziti svaki dan na trening, možda i dvaput dnevno ako bude trebalo, a da za to ne dobiju ništa, rekao je Tončinić.

Rijeka u vlasništvu Gabrielea Volpija odskače, ali i drugi riječki klubovi ostvaruju zapažene rezultate. Vaterpolisti Primorja postali su državni prvaci nakon 76 godina, rukometašice Zameta i košarkaši Kvarnera osvojili su jesenski naslov... Ispada da je jedino odbojka izgubila korak proteklih godina.

- Ne želim se miješati tamo gdje me nema, tako da ni rad drugih klubova ne mogu komentirati, zaključio je Livio Tončinić.

Autor: M. Babić