Livio Tončinić: Ne igramo odbojku radi sudaca i delegata

Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2012 12:34 Autor:
Livio Tončinić i Vojko Obersnel Livio Tončinić i Vojko Obersnel Foto: Lario Tus
Ženski odbojkaški klub Rijeka u nadolazećoj sezoni, kao i proteklih godina, u prvom dijelu neće sudjelovati u prvenstvu Hrvatske.

Ženski odbojkaški klub Rijeka u nadolazećoj sezoni, kao i proteklih godina, u prvom dijelu neće sudjelovati u prvenstvu Hrvatske. Iako je prošle godine najavljen format od 16 ekipa podijeljene u dvije jakosne skupine u kojima su od početka trebale sudjelovati i ekipe koje igraju Interligu, sada je došlo do promjene. Očito je bilo da je nemoguće sastaviti ekipu i plaćati troškove igranja Interlige i prvenstva u isto vrijeme, a format prvenstva Hrvatske je upitan i zbog suspenzije nekolicine klubova. U hrvatskoj odbojci i dalje se ne zna tko pije, tko plaća. Dakle, stanje kao i obično.

- Ove godine će se igrati kao i lani. Igrat ćemo prvi dio sezone u Interligi i Challenge kupu, te Kupu Hrvatske, a kasnije ćemo se uključiti u doigravanje, rekao je Livio Tončinić, predsjednik ŽOK-a Rijeka.

- To je provjerena informacija i tako će biti. Ne može se fizički stići igrati Interliga i prvenstvo Hrvatske u isto vrijeme, da ne govorimo o Challenge kupu i Kupu Hrvatske. Ne možemo svaki dan putovati s ovom mladom ekipom, pa kada bismo trebali trenirati?, ustvrdio je Tončinić za kraj dodavši.

- Pa ne igramo radi sudaca i delegata, da samo bude što veći broj utakmica. Znam da bi mnogima to odgovaralo, ali u ovom trenutku se nema novaca ni mogućnosti za tako nešto, zaključio je Livio Tončinić.

U klubu i dalje iščekuju odgovor Paole Došen i Magde Maras po pitanju angažmana za iduću sezonu. Riječki dvojac bi više nego dobro došao treneru Lovrinovu, a Tončinić vjeruje da će se sve riješiti idućeg tjedna.

Autor: Marko Babić