Livio Tončinić: Očekujemo uskoro ulazak fondacije Social Sport

Objavljeno: Petak, 01 Veljača 2013 12:14 Autor:
Livio Tončinić, predsjednik odbojkašica Rijeke, bio je među najzadovoljnijima na svečanom potpisivanju ugovora s Croatia osiguranjem.

Livio Tončinić, predsjednik odbojkašica Rijeke, bio je među najzadovoljnijima na svečanom potpisivanju ugovora s Croatia osiguranjem. Čelni čovjek najtrofejnijeg riječkog loptačkog kolektiva napokon je dočekao da nakon 2009. godine i odlaska Kvarner osiguranja pronađe novog sponzora koji će biti od itekako velike pomoći. ŽOK Rijeka je ionako davno smanjio svoje troškove i očekivanja. Iako iznos spada pod iznos poslovna tajna, Riječanke bi navodono u idućih godinu dana kroz ovaj sponzorski ugovor trebalo dobiti između 400 i 500 tisuća kuna.

- Novac od Croatia osiguranja nije dovoljan da pokrijemo sve naše troškove, ali uz dotacije od Grada i jednog dodatnog sponzora to ćemo uspjeti zatvoriti, ustvrdio je Livio Tončinić, predsjednik ŽOK-a Rijeka.

- Pod time mislim da ćemo pokriti sve zaostale plaće i tekuće troškove do kraja sezone. Igračice su još uvijek na toj jednoj plaći koju smo isplatili jer još nismo dobili novac od ugovora koje smo potpisali, Suradnja je potpisana na godinu dana. Naravno da bismo mi voljeli da to potraje puno duže, ali vidjet ćemo. Dobro da je i ovo došlo jer ne znam kako bismo dalje funkcionirali, ustvrdio je Tončinić.

Javna je tajna da bi u priču kod odbojkašica uskoro trebao ući i nizozemska fondacija Social Sport.

- Dogovor je bio kada mi riješimo dvije trećine proračuna, da će nam onda pomoći. Uz dotacije Grada i Croatia osiguranje mi smo to sada omogućili. Vjerujem da ćemo drugi tjedan riješiti i ovu priču, zaključio je Livio Tončinić.

Autor: Marko Babić