Livio Tončinić vjeruje da će uskoro zatvoriti financijsku konstrukciju

Objavljeno: Četvrtak, 06 Prosinac 2012 18:23 Autor:
Livio Tončinić (prvi slijeva) u razgovoru s Ivanom Kraljićem Livio Tončinić (prvi slijeva) u razgovoru s Ivanom Kraljićem Foto: Sandro Donda
Srijeda je donijela jednu dobru i jednu lošu vijest za odbojkašice Rijeke. Dobra vijest je da je stigla prva plaća u novoj sezoni, loša je da su izgubile od njemačkog Aurubisa u prvom susretu šesnaestine finala Challenge kupa nakon vodstva 2:0 u setovima.

Srijeda je donijela jednu dobru i jednu lošu vijest za odbojkašice Rijeke. Dobra vijest je da je stigla prva plaća u novoj sezoni, loša je da su izgubile od njemačkog Aurubisa u prvom susretu šesnaestine finala Challenge kupa nakon vodstva 2:0 u setovima. Doduše, poraz protiv njemačkog sastava treba pogledati kroz činjenicu da riječke odbojkašice igraju prorijeđene ozljedama, a za igračice u prvoj postavi praktički nema prave zamjene. Unatoč tome Riječanke pružaju odlične igre u nadi da će se i financijski dio ubrzo riješiti. Livio Tončinić na tome radi punom parom, najave govore da bi priča uskoro trebala imati sretan kraj koji bi HAOK Rijeci omogućio mirnu plovidbu za jedan duži period. 

- Još ništa nije riješeno, ali radimo na tome i cijela priča bi uskoro trebala biti gotova, rekao je kratko Livio Tončinić koji je po tom pitanju još uvijek zakopčan do grla i bez konkretnih komentara.

Pomalo razumljivo budući da prvi čovjek najtrofejnijeg loptačkog kolektiva u Rijeci ne želi istrčavati ni s kakvim izjavama dok se cijela priča ne okonča. Radije će pričati o odbojci, odnosno dobroj igri Rijeke u Challenge kupu unatoč porazu od Aurubisa. 

- Super je bilo. U odnosu na prošlu sezonu nemamo četiri igračice. Samanta Fabris i Bernarda Ćutuk su otišle, Tamara Sušić je ozlijeđena, a Katarina Pilepić igra iako ne može udariti loptu zbog problema s ramenom. Nemam što reći, cure igraju dobro i požrtvovno, posebice u polju. Tu smo neusporedivo bolji nego lani. Odbojkaške utakmice se rješavaju dobrom igrom u obrani, a ne koja će ekipa tu i tamo bolje lupiti loptu. Moram ih sve pohvaliti, ali posebno kapetanicu Bernardu Brčić, zaključio je Livio Tončinić.

Autor: Marko Babić