Lokalni odbojkaški derbi izvjesnog ishoda

Objavljeno: Nedjelja, 10 Studeni 2013 12:33 Autor:
Velimir Liverić (Rijeka) i Vladimir Brnečić (Opatija) Velimir Liverić (Rijeka) i Vladimir Brnečić (Opatija) Foto: Sandro Donda
Odbojkaši Opatije i Rijeke u nedjelju će (Dvorana Marino Cvetković, 17.30) odmjeriti snage u lokalnom derbiju 6. kolu Prve lige odbojkaša, druga jakosna skupina.

Lokalni derbiji proteklih godina odlazili su na stranu Riječana koji su i ove sezone izraziti favoriti. Izabranici Velimira Liverića u utrci su za prva dva mjesta u Drugoj jakosnoj skupini i povratku u prvi razred hrvatske odbojke. Nakon odličnog otvaranja i četiri pobjede Rijeka je u posljednje dvije utakmice upisala dva poraza u pet setova (Zadar, Varaždin) i trenutno drži četvrto mjesto.

- Idemo na jedno kratko putovanje, osjećamo da smo bolji i idemo na pobjedu, rekao je Velimir Liverić, trener Rijeke koja je u posljednje dvije utakmice upisala dva poraza.

- Proteklih godina smo redovito pobijeđivali i vjerujem da ćemo i u nedjelju slaviti, bez ikakvog podcijenjivanja domaćina. Porazi u prošle dvije utakmice nisu ostavili traga. Imamo problema s ozljedama, Jurčević, Dorić i Batista nisu u konkurenciji za utakmicu i kako stoji stvari izbivat će oko mjesec dana, rekao je Velimir Liverić

Opatija je pak u borbi za ostanak u ligi, izabranici Vladimira Brnečića dosad su upisali jednu pobjedu (Brod). U ostalim utakmicama nisu osvojili niti jedan set.

- Ove utakmice su uvijek zanimljive, poštujemo starijeg brata, ali bez obzira na sve idemo pokušati pobijediti, rekao je Vladimir Brnečić, trener Opatije. Inače, Opatijce ove sezone dosta muče ozljede.

- Ozlijeđeni su Jović, Đorđević i Brnečić, Komes je bolestan, Šule ima problema s koljenom. Igrat ćemo u pomlađenom sastavu i pokušati što bolje parirati, zaključio je Vladimir Brnečić.

Autor: M. Babić