Lokomotiv Baku zlatnim setom do pobjede

Objavljeno: Ponedjeljak, 02 Travanj 2012 13:48 Autor:
Veliko slavlje u dvorani Heydar Aliyev. Veliko slavlje u dvorani Heydar Aliyev. Foto: CEV
Nakon što su prošle godine izgubile od svojih sunarodnjakinja (Azerrail), ovog puta odbojkašice Lokomotive Baku nisu propustile priliku za osvajanje Challenge Kupa 2012.

Odigrana je još jedna sjajna utakmica s ekipom Baki, a potom se sve riješilo u „zlatnom" (15:13). Naime, drugi međusobni susret završio je porazom igračica Lokomotiv Baku 2:3 (27-25, 19-25, 25-21, 20-25, 13-15), nakon što je prvi, istog rezultata, označio pak poraz ekipe Baki Baku.

Zanimljivo je da su se tri od četiri finala velikih europskih natjecanja završavala „zlatnim" setom. Ovaj put je susret počeo dosta dobro za Lokomotiv. Igračice su bile još pod dojmom prošle utakmice i pobjede, osobito Nancy Jean Metcalf koja je doprinijelas dosta bodova i u jučerašnjem susretu. Preko 5000 navijača slavilo je nakon prvog seta. Međutim Baki Baku je uzvratio s velikom odlučnošću i na koncu odnio utakmicu u svoju korist nakon dugih pet setova.

Ipak, ekipi pod palicom Brazilca Angela Vercesija je ponestalo goriva pri 12:10. Lokomotiv Baku je izvukao najbolje od svojih odbojkašica koje su s visokim blokom i žestokim „udarcima" spriječile vlastitu katastrofu, a sebi priuštile naslov prvakinja i Nancy Metcalf titulu MVP-a finala.