Loš start slavonskih prvoligaša

Objavljeno: Subota, 05 Listopad 2013 22:42 Autor:
Loš start slavonskih ligašica Loš start slavonskih ligašica
Prvo kolo A1 i A2 hrvatske odbojkaške lige za žene nije bio baš uspješan za slavonske ligaše.

Jedini predstavnik u najelitnijem natjecanju, A1 ligi , vinkovački Vibrobeton poražen je u Zagrebu od HAOK Mladosti. Osvajale su vinkovačke odbojkašice 15, 16 i 17 poena po setu. Prema riječima našeg suradnika iz Zagreba izgledalo je kao da su došli na pripremnu utakmicu. Možda, to i nije loše da prvo kolo služi kao i kup za uigravanje budući da se vinkovačke odbojkašice rijetko sreću na treninzima jer i ne žive sve u gradu na Bosutu.

U A2 ligi imamo tri predstavnika. ŽOK Nova Gradiška koja je poražena u Dubrovniku s 3:1, a međusobno su igrali ŽOK Osijek 06 i ŽOK Vukovar. I ovaj njihov treći sraz u sedam dana dobile su Vukovarke s 3:0. No, ovoga puta ipak sigurnije nego li u kupu kada su Osječanke ipak svaki set gubile na razliku. No, kod rezultata u setovima 1:0 za Vukovar, drugi set je naginjao da ode na osječki konto. Međutim, ipak su ga tijesno dobile Dunja Novalić i djevojke s Dunava. Da je tada Osijek izjednačio zasigurno bi i u dvorani gledali ponovno neizvjesni susret.

U idućem kolu  Vinkovčanke su domaćini HAOK Rijeci koja je aktualni državni prvak, ali i znatno oslabljena ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Osječke odbojkašice bi trebale ugostiti ekipu ŽOK Šibenik. No, od toga izgleda neće biti ništa jer Šibenčanke nisu odigrale prvo kolo i odustale su od daljnjeg natjecanja. Nova Gradiška će ugostiti Rovinj u ligi koja nastavlja sa svega sedam klubova, a veliko je pitanje da neće biti još odustajanja. U velikim problemima financijske prirode su i Kaštela DC, a i Split 1700 i pitanje je kako će izgurati prvenstvo koje je tek započelo.

Muški odbojkaški klub Mursa igrala je protiv državnog prvaka Marina Kaštela i nakon dobre igre ipak izgubili s 3:1.