Lovrinov napustio reprezentaciju!

Objavljeno: Četvrtak, 21 Studeni 2013 22:13 Autor:
Riječanin Igor Lovrinov nije više izbornik ženske odbojkaške reprezentacije. Nakon odličnih ovogodišnjih rezultata, petog mjesta na Europskom prvenstvu, bronce na Mediteranskim igrama i izborenog drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Lovrinov se odlučio odstupiti.

Kao i mnogo puta do sada razlog za odlazak je nezadovoljstvo izbornika uvjetima koje mu (ni)je omogućila HOU-a. Da nezadovoljstvo kod Lovrinova tinja vidjelo se već nakon Europskog prvenstva kada je javno govorio da ne zna hoće li nastavka suradnje između njega i HOU-e biti.

- Osnovi razlog je u tome da nisu mogli ispuniti moj ugovor, odnosno dogovor kojeg smo imali. Ako to ne mogu ispoštovati, nemamo o čemu pričati. Radi se o tome da to nisu zahtjevi koje sam iznenada postavio. Postavio sam ih kada smo pregovarali da postanem izbornik. Tada su mi rekli da su to prihvatljivi uvjeti, a nismo se pomaknuli s mrtve točke. Sada sam rekao, hoćemo ili nećemo. Tražio sam duži ugovor, mjesečnu plaću i autonomiju u radu. Ne vjerujem da su to neki nerealni zahtjevi. Ne znam da li nam se išta može zamjeriti. Izborili smo plasman na Europsko prvensto i na kraju osvojili peto mjesto, bili smo treći na Mediteranskim igrama i izborili smo drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo -  razloge svog odlaska za Sportcom.hr iznio je Lovrinov.

Sjajan posao odradio je Lovrinov ovoga ljeta zajedno s najboljim hrvatskim odbojkašicama. Po mnogima najveće zasluge za povratak u reprezentaciju Poljak i Jerkov pripadaju baš njemu. Hrvatska je podsjetila odbojkaški svijet da ima odlične odbojkašice, napredovala uostalom i sedam mjesta na FIVB ljestvici, trenutno je na 24. mjestu. Odličnim rezultatom na Europskom prvenstvu već izborila plasman na naredno. Za očekivati je bilo da će Lovrinov početkom siječnja u Poreču odraditi i drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s ekipom koju je imao na raspolaganju na Europskom prvenstvu. To se neće dogoditi, upitno je u kakvom će sastavu Hrvatska zaigrati u Poreču, te pod čijim vodstvom. Javno je Lovrinov iznio što je tražio od HOU-e:

- Moja savjest je čista. Nemam grižnje savjesti. Kad sam se primio ovog posla, rekli su mi da je 9000 kuna prihvatljivo, ali sad se čini da to više nije tako. Možda imaju neko drugo rješenje, pa je onda ovo argument da me se riješe. Ako se pogleda omjer uloženog i dobivenog s EP-a, dakle za 3000 kn mjesečno peto mjesto, možda i jesam bio najbolji s tim omjerom. Teško mi je ovo komentirati. Je li normalno da jedan izbornik zarađuje dosta ispod hrvatske prosječne plaće? Ako gledamo s aspekta 350.000 nezaposlenih, onda je i 3000 kuna dosta novca. Ali ako se gleda da sam na EP-u pobjeđivao trenere koji imaju i 20 puta više, onda to nije normalno. Trenirao sam djevojke koje toliko zarađuju dnevno. Mislim da 9000 kuna ne smije biti prevelik iznos za jednog izbornika - rekao je sad već bivši izbornik. 

HOU je u javnost izašla sa šturim oobjašnjenjem Lovrinovog odlaska, za njih je to ustvari završetak suradnje. Želja za nastavak suradnje bila je obostrana po HOU, ali ambicije i mogućnosti vode ih na različite strane. To znači Lovrinov je tražio ono što mu oni nisu mogli ispuniti, te su mu poželjeli uspješan nastavak karijere.

- Rastali smo se sasvim normalno. Moj zahtjev nije prošao i to je to, ostajem u svom gradu, gdje ću nastaviti raditi kao šef struke u OK Rijeka. To će biti sasvim dovoljno -  svoje planove o nastavku karijere iznio je Lovrinov.

Autor: M. G.