Lovrinov: Ovo je maestralno, nemam riječi da iskažem divljenje!

Objavljeno: Nedjelja, 08 Rujan 2013 23:31 Autor:
Samanta Fabris Samanta Fabris Foto: cev.lu
Najučinkovitija hrvatska reprezentativka u pobjedi 3:0 (25:19, 25:10, 25:19) protiv Bjelorusije bila je 21-godišnja Samanta Fabris.

Dijagonalna napadačica talijanske Modene u prvom je setu zamijenila Sanju Popović i do kraja utakmice skupila 16 poena. Najviše je posla odradila razornim servisima, koji su izazivali nered na bjeloruskoj strani mreže.
- Nisam imala tremu, nemam s time problema, već sam samo osjećala želju da se pokažem u što boljem svjetlu. Sretna sam što smo i mi mlađe pridonijele pobjedi. Puno mi pomaže što uz sebe imam starije kolegice koje me bodre, od kojih svaki dan nešto naučim – rekla je Samanta.

Još teži zadatak na sve tri utakmice u skupini C imala je Martina Malević, naš 22-godišnji libero čiji je glavni zadatak amortizirati suparničke servise.
- Iza nas je bila teška utakmica protiv Rusije. Zato smo i ušle malo tvrđe u dvoboj s Bjelorusijom, čak u nekom grču. Srećom, nije dugo trajalo. Mene su tražile na servisu, ali tu su Mia i Mira, koje mi mnogo pomažu u mojim obrambenim zadacima – izjavila je Martina Malević.

Hrvatski izbornik Igor Lovrinov zasluge za drugu pobjedu na kontinentalnoj smotri prepušta svojim izabranicama.
- Niti u snovima nisam se mogao nadati da ćemo nakon utakmice protiv Rusije smoći snage za ovakvu pobjedu. Djevojkama stvarno kapa dolje. Odigrale su maestralno, nemam riječi da iskažem divljenje. Držao sam tenziju tijekom cijelog susreta, no i one su na terenu iskazivala zavidan profesionalizam. Uspio sam odmijeniti malo umornu Sanju Popović, Fabris se predstavila u odličnom izdanju. Tu sam malo svjesno žrtvovao Alajbeg, nažalost drugačije ne ide – naglašava naš izbornik.
- Drago mi je da smo konačno preskočile tu barijeru i ušle u drugi krug natjecanja. Igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje. Malo smo i umorne, no pred nama su sada dva dana koja ćemo iskoristiti za rekuperaciju. Nije ovo naša posljednja riječ na ovom EP – rekla je Mira Topić, možda i najbolja hrvatska igračica uzevši u obzir sve tri dosadašnje utakmice.

Hrvatska delegacija u ponedjeljak rano ujutro napušta Dresden i avionom i autobusom preko Münchena i Münstera putuje do Hallea, gradu od 20-ak tisuća stanovnika na sjeveru Njemačke nedaleko od nizozemske granice. U Halleu će u utorak u 20:00 naše djevojke zaigrati u doigravanju protiv Nizozemske, trećeplasirane reprezentacije u skupini A. Pobjednice četiriju skupina prvog kruga plasirale su se izravno u četvrtfinale, dok drugo i trećeplasirane ekipe iz skupina razigravaju za preostala četiri mjesta.

Izvor: HOU