Lovrinov: Reprezentacija je kudikamo jača nego prošle godine

Objavljeno: Nedjelja, 18 Kolovoz 2013 19:03 Autor:
Do početka Europskog prvenstva u Njemačkoj i Švicarskoj ostalo je još dvadesetak dana, a u hotelu Draš podno mariborskog Pohorja 14 hrvatskih odbojkašica radi punom parom kako bi spremne dočekale najvažnije ovogodišnje natjecanje.

K tome, još se ne zna kojih će 12 reprezentativki izaći na teren 6. rujna u Dresdenu u prvoj utakmici skupine C protiv Azerbajdžana.
- Imam još neke dileme i 12 putnica za Dresden bit će poznato tek u posljednji trenutak. Srećom, listu putnica zasad nam ne određuju ozljede. I Maja Poljak ponovno je počela trenirati sa suigračicama i za nekoliko dana trebala bi biti u punom pogonu – rekao je hrvatski izbornik Igor Lovrinov u razgovoru s predsjednikom Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslavom Baračem u Mariboru.
Hoteli pod Pohorjem ovih su dana prepuni sportaša. Brusi se forma za predstojeću sezonu, a iz sportskih dvorana osim hrvatskog i slovenskog jezika čuju se i arapski, engleski, ruski... Sve funkcionira pod paskom domaćina Mitje Koželja, inače direktora mariborskog kluba Nova KBM Branik. Inače, svakodnevica na pripremama ne nudi neke senzacionalne vijesti. Uz dva treninga dnevno ne preostaje ni vremena, ni energije za slobodne aktivnosti.
- Nema nikakvih posebnih doživljaja i anegdota, živimo i radimo disciplinirano i jednolično, kao u vojarni – prenosi nam izbornik Lovrinov.
Kako se bliži europska smotra, tako rastu i hrvatske ambicije. Izbornik nije ni trepnuo kad mu je predsjednik Barač priopćio da su povratke zrakoplovne karte rezervirane za 15. rujna iz Berlina, što bi značilo da će hrvatske odbojkašice nastupiti u polufinalu.
- Reprezentacija je igračkim imenima i kvalitetom kudikamo bolja nego prošle godine. Ne možemo se požaliti ni na uvjete na pripremama u Mariboru i prije u Gospiću. Dakle, s te strane alibija nema. Međutim, ima i okolnosti koje nam ne idu u prilog, primjerice devet europskih reprezentacija već tjednima nastupa na Grand Prixu, odnosno ženskoj verziji Svjetske lige, te će se dobro uigrati za Europsko prvenstvo – objašnjava Lovrinov.
Zato treba dobro upoznati vrline i mana naših suparnica u skupini C europske smotre u njemačkom gradu Dresdenu.
- Naš je statističar dobio zadatak snimiti i saznati sve o Azerbajdžanu, dok stožer iz Maribora pomno prati nastupe Rusije u Grand Prixu. S Bjeloruskinjama igramo posljednju utakmicu u skupini, dakle dok one dođu na red, već ćemo imati dvije njihove snimke – zaključio je Igor Lovrinov, dodavši kako se intenzivno radi i na analizi mogućih suparnica nakon prvog kruga.

Izvor: HOU