Macerata pobjedom želi otvoriti novu dvoranu i proći u drugi krug

Objavljeno: Utorak, 27 Siječanj 2015 16:41 Autor:
Fener je skupo platio pobjedu nad Belgorodom. Ozlijedili su im se Miljković, Eksi i Kilic, a danas se očekuje samo Miljkovićev nastup. Legendarni srbijanski korektor proveo je u Macerati sedam godina i osvojio sve što se može.

Skupina E je najteža u cijeloj Ligi prvaka, no očekivalo se puno više od Macerate. Momčad je doživjela malo promjena u odnosu na prošlu sezonu, na papiru su jači od Fenera i Parisa, ali nakon pet utakmica imaju samo dvije pobjede. Puno više se od njih očekivalo protiv Belgoroda, a u dvije utakmice su uzeli tek dva seta. 

Danas je biti ili ne biti za talijansku momčad, no stvar je komplicirana. Čak ni s 3:0 ili 3:1 nisu sigurni za prolazak skupine, ali bi se plasirali u CEV kup. 

Razmišljamo samo o pobjedi nad Fenerbahčeom. Što će biti poslije toga tj. hoćemo li ostati u Ligi prvaka ili ćemo u CEV kup je izvan našeg utjecaja - rekao je trener Guliani. 

Osim rezultatske važnosti susret s Fenerom ima i sentimentalnu. Naime, ovo će biti prva utakmica Macerate u novoj Pallazetto della Sport dvorani kapaciteta 4000 mjesta. Dobra je vijest da su se u puni pogon vratili primač Parodi dok Kovar još nije spreman. 

Susret je najavio kapetan Macerate Marko Podraščanin:

Puno je dobrih razloga zašto u utorak želimo pobjedu, a dva najvažnija su ostanak u europskim natjecanjima i otvaranje nove dvorane. Što se tiče Fenerbahčea, dobra su momčad s dosta iskusnih igrača, ali mi imamo obavezu pobijediti. 

Turska momčad je prva koja je dobila Belgorod ove sezone u Ligi prvaka i uzeli su tri vrlo važna boda. Ostali su u igri za drugim mjestom, međutim na kraju utakmice bilo je malo zadovoljstva u njihovim redovima. Ozlijedila su im se tri, po mnogima ključna, igrača. Prvo je teren napustio tehničar Eksi, zatim je Kilic dobio jak udarac u prst, no stisnuo je zube i odigrao do kraja, kao i Miljković koji je izdržao probleme s leđima. 

Vrlo važna pobjeda, no izgubili smo tri jako bitna igrača. Ne znam kakve su prirode njihove ozljede - zabrinut je bio trener Castellani nakon utakmice. 

Kilic je slomio prst i njega danas sigurno neće biti u sastavu, kao ni tehničara Eksija. Miljković je preskočio prvenstveni ogled s IBB-om koji su izgubili prilično lako kako bi bio spreman za danas. 

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com