Maja Poljak: Jako smo zadovoljni ovim utakmicama

Objavljeno: Utorak, 09 Rujan 2014 21:28 Autor:
Maja Poljak: Jako smo zadovoljni ovim utakmicama Foto: cev.lu

Hrvatske odbojkašice i treći put su poražene u Beogradu od Srbije. Ponovno su naše odbojkašice osvojile set, pružile jako dobar otpor, ali Srbija je na kraju slavila pobjedu. Do nje je došla rezultatom 3:1, po setovima je bilo 25:21, 25:20, 22:25 i 25:14, poslije 102 minute igre.

- Srbija je odličan protivnik i sigurno da smo jako zadovoljni što smo imali priliku igrati protiv njih. Jučerašnja utakmica je bila najbolja, danas se kod nas osjetio veliki zamor. S obzirom da je Srbija za razliku od nas rotirala, kod nas je standardna postava igrala sva tri dana, tako da je nakon svega umor došao na naplatu. Pružile smo dobre partije protiv vrhunskog protivnika, sve u svemu mi smo jako zadovoljni ovim utakmicama – zaključila je nakon današnje utakmice kapetanica Hrvatske Maja Poljak.

U porazu je Hrvatsku predvodila Fabris sa 16 osvojenih poena. Po 11 su dodale Poljak i Jerkov. Ponovno je najviše problema bilo na prijemu, gdje su Hrvatice napravile čak 19 pogrešaka. Srbija je servisom došla do 15 izravnih poena. Do kraja utakmice izbornik Hrvatske Vercesi je priliku da zaigraju dao gotovo svim igračicama. Važno je da su i ogledi protiv Srbije okončani bez ozljeda. Sutra je slobodan dan, a nastavak priprema je u četvrtak 11. rujna u Mariboru. Sljedeća test utakmica protiv Kanade 16. rujna, u trening bazi Hrvatske ovog ljeta, Mariboru.

Autor: M. Gojak