Makowski: Jastrzebski je favorit, ali...

Objavljeno: Srijeda, 21 Ožujak 2012 11:52 Autor:

Jastrzebski je bio na rubu provalije nakon što su izgubili prvu utakmicu od Delecte, a u drugoj su imali zaostatak od dva seta. Onda se dogodio veliki preokret, Jastrzebski je okrenuo utakmicu i došli do izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji. Sad ih čekaju dvije utakmice pred svojim navijačima i sa dvije pobjede bi ušli u polufinale.

Zanimljivo je da Bernardi nije ništa mijenjao kod 2:0 za Delectu u drugoj utakmici čime je pokazao da ima puno povjerenje u svoje igrače. Ipak ne može se na temelju jedne utakmice tvrditi da je Jastrzebski izašao iz krize ali sigurno je da će ova pobjeda iz Bydgoszcza djelovati pozitivno na momčad. Lasko i Bartman se polako vraćaju u formu ali Bernardi je oprezan.

- Pobjeda u Bydgoszczu je dokaz da nismo rekli svoju posljednju riječ. Ipak kraj serije je jako daleko, Delecta se pokazala kao jako dobra momčad koju se ne smije podcijeniti i zato moramo biti maksimalno fokusirani na prvu utakmicu pred našim navijačima. Ukoliko pobijedimo pritisak bi bio puno manji, a to bi bilo dobro pred četvrtu utakmicu.

Usprkos porazu Delecta nije razočarala i jedina su momčad u ligi koja je uspjela suprotstaviti velikoj četvorci. Poraz u drugoj utakmici nitko nije shvatio tragično, trener Makowski ali ni igrači nisu izgubili vjeru u svoju kvalitetu. I dalje u Bydgoszczu tvrde da je Jastrzebski favorit čime pritisak uspjeha prebacuju na Bernardija i njegovu ekipu. Podcijeniti Delectu bi bilo pogubno, oni igraju svoju igru cijele sezone i vjerojatno su momčad s najmanjim oscilacijama u svojoj igri, a to donosi samopouzdanje igračima.

- Jastrzebski je favorit, ali mi se nećemo predati nakon jednog poraza. Da, teško je izgubiti nakon što vodite 2:0 no znamo gdje smo griješili i to smo pokušali ispraviti na treninzima pred polazak u Wegiel. Iz nas su tek dvije bitke s njima i kraj ovog ''rata'' još daleko. U Wegielu ćemo se boriti, znamo kako ih pobijediti tamo i vjerujem da ćemo doći barem do jedne pobjede - izjavio je trener Piotr Makowski.