Malević: "Dio ekipe je neodgovorno ušao u utakmicu"

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Svi 2012 23:15 Autor:
Foto: Ivana Strahija Foto: Ivana Strahija

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija slavila je s 3:0 protiv Švicarske u prvom susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Poljskoj i Danskoj.

Unatoč relativno sigurnoj pobjedi izbornik Rade Malević nakon susreta nije bio zadovoljan s koncentracijom i pristupom svojih izabranika te se nada da će u drugom susretu sve izgledati puno bolje.

"Zadovoljan sam igrom u bloku i obrani," izjavio je Malević, a nakon toga uputio kritiku igračima: "Svim ostalim sam nezadovoljan. Mislim da je jedan dio ekipe neodgovorno ušao u utakmicu. Čini mi se da su podcijenili protivnika."

Slično kao izbornik razmišlja i kapetan Inoslav Krnić: "Došli smo po pobjedu i to smo ostvarili te se zato dobro osjećam. Međutim kvalitetom igre nisam zadovoljan i to je nešto što moramo popraviti."

Švicarski kapetan Joel Bruschweiler je uvjeren da njegovi suigrači mogu slaviti u uzvratu: "Siguran sam da ćemo u uzvratu pobijediti. Pripremali smo se samo tri tjedna, neki igrači su nam se pridružili kasnije, trener još kasnije. Šteta je što razliku koju smo napravili u prvom setu nismo uspjeli zadržati."

Drugi susret između istih suparnika koji će se odigrat u Daruvaru na rasporedu je 19. svibnja s početkom u 18 sati.

Autor: A. Dubravac