Malo više sportske sreće nedostajalo je juniorima za treći krug kvalifikacija

Objavljeno: Ponedjeljak, 04 Travanj 2016 14:51 Autor:
Hrvatska je definitivno pokazala da može parirati jakoj ruskoj reprezentaciji koja je ovom pobjedom potvrdila direktan plasman na Europsko prvenstvo.

Krenula je jako od početka susreta ostavljajući srce u svakom poenu. Na prvom time outu je 8:5 za rusku reprezentaciju, ali kapetan Petar Đirlić napada silovito i budi cijelu ekipu koja ga prati u svim segmentima igre i rezultat je 13:13. Izjednačeno se igra do 18 poena kada se Hrvatska odvaja na 21:19. Čudna sudačka odluka dovodi do izjednačenja 21:21, nakon čega naši gube koncentraciju i set završava 25:21.

Dok Rusija utakmicu nastavlja i dalje jako, Hrvatska u drugom setu pada u kvaliteti napada i nema smireni blok koji će ublažiti siloviti napad. Odmah na početku niz neforsiranih pogrešaka. Rusi rade preveliku razliku, 16:7 je na drugom tehničkom time-outu i set završava s 25:14.

Znajući da još uvijek imaju šanse biti najbolji treći, i osigurati dodatne kvalifikacije juniori predvođeni raspoloženim kapetanom Petrom Đirlićem ( 24 poena) vode u prvom dijelu trećeg seta. Dmitry Yakovlev vuče svoju ekipu na viši nivo igre i ubrzo preuzimaju vodstvo. Na semaforu je 16:13 za Rusiju. Ni niz neshvatljivih sudačkih odluka nije poremetio igru hrvatske reprezentacije. Pritisak je na ruse koji rade četiri greške u niz. Rezultat je 24:24 i sudac presuđuje u korist rusa za 25:24.  Oni griješe na servisu, a Petar Đirlić servisom i napadom donosi set velik ko kuća.

Publika je na nogama. Dečki su vratili svoje samopouzdanje i znaju da mogu više. I žele više! Četvrti set se igra čvrsto uz naizmjenične serije poena s jedne i druge strane. Rusija je ipak na početku seta osigurala preveliku prednost. Petar Đirlić igra utakmicu života, ne dozvoljava predaju i od 23:18 rezultat je 24:21 za rusku reprezentaciju. Da li imamo dovoljno poena za dodatne kvalifikacije svi se pitaju? Dominik Brčić radi blok, nevjerovatan blok. Ali nedovoljan za pobjedu. I nažalost, nedovoljan za treći krug kvalifikacija.

Kapetan Hrvatske Petar Đirlić: " Mislim da je ovo najbolja utakmica hrvatske juniorske reprezentacije u posljednjih nekoliko godina. Popravili smo sve što nije išlo kod rumunjske. počeli smo primati i napadati servisom, publika nas je ponijela, bila sedmi igrač i neizmjerno smo im zahvalni na tome."

HOU