Mariborčanke slave, odbojkaši još čekaju finale

Objavljeno: Petak, 09 Ožujak 2012 13:19 Autor:
Branik Maribor je ovogodišnji prvak Srednjoeuropske lige. U velikom finalu koje je trajalo 84 minute, Mariborčanke su savladale SVS Post, rezultatom 3:0 (27:25, 25:23, 25:23). Djevojke iz suparničke ekipe su dotad bile favorit cjelokupnog natjecanja, ali su se ipak morale zadovoljiti drugim mjestom.

Domaća ekipa je izgubila vodstvo u prvom setu, a i ostala su dva seta bila igrom i rezultatom slična. Potvrdio je to i Karl Hanzl.

- Gorak je okus u ustima. Izgubili smo sa svega dva boda razlike. Nismo im trebali tako lako prepustiti prvi set. Slovenke su igrale odvažnije. Dakako, kao predsjednik MEVZA-e, želim čestitati djevojkama na osvojenom naslovu. Ipak, kao klupski čovjek imam pravo biti razočaran što na tronu nisu naše odbojkašice.

Najbolji scorceri pobjedničke ekipe su bile Ammermann (15) i Potokar (13).

U igri za treće mjesto Slavia EU Bratislava je uspjela pokoriti navodno jače protivnice VK Doprastav Bratislave. Odigrale su četiri seta, a sve je završilo s 3:1 (25:17, 19:25, 25:13, 25:15).

Danas i sutra su na rasporedu odbojkaši.

Naša Mladost Marina Kaštela igra protiv ljubljanske momčadi u 16.30, a nakon njih na teren će izaći Hypo Tirol Innsbruck i Chemes Humenne. Puno sreće našim dečkima!